|sâmbătă, octombrie 1, 2022
Sunteti aici: Home » Politic » Constantin: Reducerea TVA la carne va fi făcută, probabil, anul viitor
  • Urmareste-ne!

Constantin: Reducerea TVA la carne va fi făcută, probabil, anul viitor 

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declaratconstantin-reducerea-tva-la-carne-va-fi-facuta-probabil-anul-viitor-
marţi că TVA va scădea la 9%, cel mai probabil,
şi în sectorul cărnii în anul 2014, iar ulterior vor
fi posibile reduceri de TVA la legume, fructe şi lapte,.
Constantin a afirmat la Titu (Dâmboviţa) că măsura reducerii TVA de la 24% la 9% va fi luată după evaluarea efectului reducerii TVA la pâine.

„Pentru bugetul anului 2014 nu discutăm, pentru că implicaţiile sper să nu mai fie asupra bugetului dacă scădem TVA la carne. Anul acesta într-adevăr au fost implicaţii pentru că există acea neîncredere odată cu reducerea TVA. Se reduce TVA de la 24% la 9%. Obiectivul pe care l-a avut FMI, şi e normal, pentru a nu schimba indicatorii macroeconomici ai României, a fost ca încasările la bugetul de stat să fie cel puţin aceleaşi. După o perioadă, să zicem un an, se va face o evaluare dacă efectul reducerii TVA la pâine a fost benefic, în sensul că s-a redus preţul pâinii, că am salvat acele societăţi, am salvat locuri de muncă, dar am avut şi încasări cel puţin egale la bugetul de stat. Dacă toate aceste lucruri sunt corecte, atunci putem să reducem TVA şi la alte produse”, a spus ministrul Agriculturii.

Citeste mai departe

Adauga un comentariu