|marți, iulie 23, 2024
Sunteti aici: Home » Locale » ZONA METROPOLITANĂ SATU MARE VA AVEA UN SISTEM DE TELEMEDICINĂ
  • Urmareste-ne!

ZONA METROPOLITANĂ SATU MARE VA AVEA UN SISTEM DE TELEMEDICINĂ 

Marţi, 17 decembrie, dr. Dorel Coica în calitatezona metropolitana satu mare
de primar şi preşedinte al  consiliului director
al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară,
Zona Metropolitană Satu Mare, a participat
la o întâlnire de lucru cu o echipă de specialişti
în furnizarea şi implementarea serviciilor
de telemedicină din Cluj, alături de membrii echipei
Zonei Metropolitană Satu Mare, delegaţi ai UAT
şi primarii localităţilor Turţ şi Livada
Din echipă au făcut parte domnii: Paulina Mitrea, Cristian Ureche, Răzvan Costea Bărluţiu şi Horia Puşcaş. Cu această ocazie s-au pus bazele unei colaborări pentru implementarea în zona de influenţă a Zonei Metropolitane Satu Mare a sistemului de telemedicină.

Preşedintele Zonei Metropolitane Satu Mare, dr. Dorel Coica a specificat faptul că prin implementarea unui asemenea program se vor realiza mai multe deziderate care în final vor veni în sprijinul cetăţenilor prin creşterea calităţii vieţii şi vor avea ca urmare atingerea unui grad mai înalt de siguranţă şi sănătate a cetăţenilor.

Toate datele şi informaţiile medicale ale pacienţilor vor fi prelucrate în mod operativ şi urmând a fi transmise medicilor specialişti. Implementarea unui asemenea sistem achiziţionat din fonduri europene are următoarele beneficii:

Datele sunt achiziţionate în mediul rural pe calculatorul portabil al medicului de familie. Informaţiile sunt apoi transmise securizat către sistemul de stocare centralizată, la nivel regional.

Medicul specialist localizat la distanţă, în centrul de competenţă, primeşte o notificare referitoare la o nouă cerere de interpretare a datelor. El va trasfera datele stocate în centrul de date regional şi le va analiza.

Medicul specialist din centrul de competenţă introduce rezultatele, acestea fiind stocate la nivel regional. Medicul de familie primeşte rezultatele şi le comunică pacientului.

 

 

 

Adauga un comentariu