|duminică, august 1, 2021
Sunteti aici: Home » Politic » Zgonea: Pentru scurtarea vacanţei parlamentare este necesară modificarea Constituţiei
  • Urmareste-ne!

Zgonea: Pentru scurtarea vacanţei parlamentare este necesară modificarea Constituţiei 

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, zgonea-pentru-scurtarea-vacantei-parlamentare-este-necesara-modificarea-constitutiei
a declarat, marţi, că susţine iniţiativa ca vacanţa
parlamentară să fie redusă la luna august,
el arătând că această iniţiativă este agreată
şi de copreşedinţii USL Victor Ponta şi Crin Antonescu.
Zgonea a spus că USL a promis în campania electorală din 2012 că va susţine o iniţiativă de reducere a vacanţei parlamentare.

El a menţionat însă că, din păcate, această iniţiativă nu e o propunere legislativă şi nici lege organică, ci ţine de modificarea Constituţiei.

„Noi, la vremea respectivă fiind cu mai puţină experienţă şi neconstatând evoluţia societăţii, am scris în Constituţie când începe o sesiune şi când se închide. În consecinţă, noi trebuie la sfârşitul lunii iunie să închidem sesiunea parlamentară şi tot ceea ce e după 30 iunie e sesiune extraordinară”, a spus Zgonea.

El a spus că este de acord ca şi Parlamentul României să se ralieze celorlalte parlamentare naţionale europene şi să aibă vacanţă parlamentară doar în luna august.

„Evoluţia societăţii ne obligă la acest lucru. Avem sute de proiecte de lege, iar în luna iulie sunt foarte multe lucruri şi la Parlamentul European şi la Comisia Europeană. Majoritatea parlamentelor naţionale lucrează în iulie, trebuie să ne adaptăm şi noi”, a spus Zgonea.

El a precizat că, din păcate, această iniţiativă este blocată de prevederile actualei Constituţii şi a precizat că pentru a pune în practică reducerea vacanţei parlamentare e necesar ca mai întâi să fie modificată Constituţia în acest sens.\

Citeste mai departe