|duminică, iunie 20, 2021
Sunteti aici: Home » Locale » ZECI DE POLIŢIŞTI ŞI JANDARMI ASIGURĂ LINIŞTEA LA BAC
  • Urmareste-ne!

ZECI DE POLIŢIŞTI ŞI JANDARMI ASIGURĂ LINIŞTEA LA BAC 

Peste 50 de poliţişti şi jandarmi acţionează zilnic,
suplimentar faţă de dispozitivul curent angrenat
pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice,
pe timpul desfăşurării probelor scrise ale
Examenului de Bacalaureat din sesiunea I – 2013.

La data de 1 iulie, debutează probele scrise ale Bacalaureatului 2013, cu proba E)a) – probă scrisă la Limba şi literatura română. Pentru prevenirea evenimentelor negative şi asigurarea desfăşurării în condiţii de linişte şi siguranţă a examenelor, pe lângă dispozitivul curent, zilnic, acţionează 40 de poliţişti şi 14 jandarmi.

Din rândul efectivelor de poliţie care asigură măsurile specifice în zona unităţilor de învăţământ, a centrelor de examen şi a centrelor de corectare fac parte poliţişti de ordine publică, poliţişti de la rutieră şi poliţişti judiciarişti.
Echipajele din teren acţionează pentru a depista şi a lua măsurile legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de siguranţă publică. În acest sens, unităţile unde au loc examenele sau sunt organizate centre de corectare sunt incluse în itinerariile de patrulare.

De asemenea, poliţiştii rutieri acţionează pentru fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere, precum şi a ambuteiajelor.