|marți, iulie 23, 2024
Sunteti aici: Home » Timp liber » Visele, cel mai puternic indicator al starii tale de sanatate: Spune-mi ce visezi ca sa iti spun ce boli ai!
  • Urmareste-ne!

Visele, cel mai puternic indicator al starii tale de sanatate: Spune-mi ce visezi ca sa iti spun ce boli ai! 

Visele ofera informateii pretioase in legatura cu cele mai intime VISELE OFERA INFORMATII
aspect din viata oamenilor, inclusiv starea de sanatate.
Numeroase studii au demonstrate ca acestea pot oferi
indicii de valoare in legatura cu sanatatea oamenilor,
reusind chiar sa transmite semen ale unor boli inainte
ca simptomele propriu-zise sa apara.
Cei mai multi oameni au intre patru si sase vise pe noapte, dar isi amintesc numai doua sau trei pe saptamana. Oamenii isi amintesc visele numai daca se trezesc in timpul lor. In cazul in care continua sa doarma cand visele se termina, oamenii nu le vor tine minte. Se pare ca femeile isi amintesc visele mai frecvent decat barbatii, o posibila expicatie fiind aceea ca au somnul mai usor.

Visele nu au loc pe tot parcursul noptii. Creierul incepe sa le creeze in timpul somnului REM (Rapid Eye Movement), etapa a somnului caracterizata prin miscari oculare rapide sub pleoapele inchise. Aceasta este o forma usoara a somnului, de aceea oamenii se pot trezi cu usurinta in timpul viselor. Acest tip de somn apare de aproximativ patru ori pe noapte, prima etapa incepand la circa 90 de minute dupa ce o persoana adoarme.
Medicamentele betablocante in tratamentul hipertensiunii arteriale pot determina aceste vise „urate”. Expertii cred ca aceste medicamente pot modifica indirect echilibrul anumitor substante chimice din creier, care produc cosmaruri.

Cosmarurile pot fi conectate insa si cu problemele cardiace, potrivit unui studiu efectuat pe mai mult de 6.000 de persoane. In urma cercetarii, s-a constatat ca riscul de a avea cosmaruri este de trei ori mai mare in randul persoanelor care au batai neregulate ale inimii, in timp ce riscul creste cu pana la sapte ori in randul persoanelor care acuza dureri in piept. Acest lucru se intampla pentru ca persoanele care au probleme cardiace sunt mai predispuse in a avea probleme respiratorii, care duc la scaderea nivelului de oxigen din creier.

Temperatura ridicata sau prea scazuta in timpul noptii poate duce la crearea mai multor vise. Cu cat somnul este mai deranjat – din cauza faptului ca este prea cald sau prea frig -, cu atat creste posibilitatea ca o persoana sa se trezeasca in timpul somnului, ceea ce inseamna ca isi va aminti visele. In acest sens, expertii recomanda ca temperatura camerei sa fie mentinuta la 18 grade.

De asemenea, fluctuatiile hormonale in randul femeilor pot cauza aparitia viselor. Unele femei spun ca viseaza mai mult in timpul menstruatiei. Acest lucru poate avea loc din cauza faptului ca femeile se simt inconfortabil, sunt balonate si au crampe in perioada menstruatiei, motiv pentru care se trezesc mai des.

Totodata, insomnia si durerile ii pot face pe oameni sa se trezeasca in mod repetat in timpul noptii, ceea ce inseamna ca isi amintiesc cu mai multa usurinta visele. Medicii spun ca daca o persoana doarme prea putin cateva nopti la rand, ea poate sa aiba vise ciudate in prima noapte de odihna.
Daca o persoana viseaza ca este atacata sau urmarita, acesta poate fi un semn al unei afectiuni a nervilor sau a creierului, precum Alzheimer sau Parkinson. Persoanele care se lupta in mod constant in timpul somnului sau tipa pot suferi de o afectiune numita tulburare comportamentala. Aceasta tulburare ar putea fi provocata de o dereglare a unei parti a creierului care controleaza „intrerupatorul de siguranta” al creierului, care, in mod normal, ii impiedica pe oameni sa actioneze in timpul viselor. Aceasta afectiune provoaca visele violente – cum sunt cele in care apar atacuri sau urmariri – si din acest motiv persoana care viseaza isi poate face rau siesi sau partenerului. Aceste vise violente pot reprezenta un semn pentru prezenta bolii Alzheimer si, de obicei, apar cu zece ani inaintea altor simptome specifice, cum ar fi pierderea memoriei.

Daca o persoana consuma alcool inainte de culcare poate visa mai mult in timpul noptii. Acest lucru se intampla pentru ca alcoolul ramane in corp pana dimineata, motiv pentru care pot fi afectate anumite chimicale de la nivelul creierului intr-un fel care provoaca vise ciudate.

Visele de natura sexuala sunt frecvente la persoanele de toate varstele, dar cresc pe masura ce inainteaza in varsta si sunt comune in randul persoanelor trecute de 60 de ani.

Sursa: femeia.ro

Adauga un comentariu