|luni, noiembrie 28, 2022
Sunteti aici: Home » Interne » Vaslui: Consiliile locale care au interzis explorarea gazelor de şist, date în judecată de Prefectură
  • Urmareste-ne!

Vaslui: Consiliile locale care au interzis explorarea gazelor de şist, date în judecată de Prefectură 

Un număr de 11 consilii locale din judeţul Vaslui
au fost date în judecată de Prefectură după ce
au refuzat să revoce hotărâri de interzicere
a explorării şi exploatării gazelor de şist
pe teritoriul unor comune, considerate ilegale
şi anticonstituţionale de prefect,
informează mediafax.ro.
„Prefectura Vaslui a solicitat tuturor celor 14 consilii care au adoptat hotărâri privind interzicerea explorării şi exploatării gazelor de şist să comunice întreaga documentaţie care a stat la baza adoptării acestor acte normative. Ulterior, în funcţie de documentaţia înaintată Prefecturii, s-a constatat că sunt încălcate prevederile legale în materie. În acest context, s-a solicitat autorităţii emitente să reanalizeze şi să se revoce hotărârile respective. Întrucât 11 consilii locale nu au revocat acele acte normative, Prefectura a promovat acţiuni la instanţa de contencios administrativ, solicitând instanţei să se pronunţe asupra legalităţii hotărârilor adoptate. De la data introducerii acţiunii la Tribunalul Vaslui, hotărârile atacate sunt suspendate de drept şi nu produc efecte până la soluţionarea irevocabilă a cauzei”, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Vaslui, Maria Costea.

La începutul lunii iunie, 14 consilii locale din judeţul Vaslui au fost avertizate de Prefectură că nu au respectat legislaţia în vigoare atunci când au aprobat în plen interzicerea explorării şi exploatării gazelor de şist.

Citeste mai departe

Adauga un comentariu