|vineri, decembrie 8, 2023
Sunteti aici: Home » Timp liber » Varsta de aur a socializarii: cand avem cei mai multi prieteni?
  • Urmareste-ne!

Varsta de aur a socializarii: cand avem cei mai multi prieteni? 

Cercetatorii britanici au ajuns la concluzia ca varsta de aur a socializarii este 29 de ani, cand cimentam relatiile cu colegii de la serviciu.
Cu toate acestea, este foarte posibil ca cel mai apropiat prieten sa ramana unul vechi din perioada de studii, potrivit Daily Mail.
La largirea cercului de prieteni contribuie, pana la aceasta varsta, atat vechii camarazi din zilele de liceu sau de facultate, precum si cei de pe retelele sociale sau de la serviciu, pe masura ce orele petrecute la birou sunt tot mai multe.
Importanta locului de munca din acest punct de vedere este aratata si de faptul ca o treime dintre oameni recunosc ca au mai multe in comun cu colegii decat cu prietenii si familia, in timp ce 38 la suta dintre cei inclusi in studiu si-au facut cel putin 10 prieteni la locul de munca.
Cei mai „prietenosi” sunt cei care lucreaza in marketing, fiecare angajat putand considera ca aproximativ 40 de colegi de munca le sunt prieteni.
Bucatarii au cate 33 de prieteni de la locul de munca, cei care lucreaza in armata cate 32, iar artistii si designerii cate 27. De altfel, cei mai multi dintre prietenii pe care o persoana si-i face sunt, potrivit studiului britanic, la locul de munca. Urmeaza scoala, liceul sau facultatea, activitatile sociale si cluburile, precum si retelele sociale.

Adauga un comentariu