|vineri, decembrie 1, 2023
Sunteti aici: Home » Interne » Vameşii de la Albiţa stingeau lumina când primeau mită, negociau şi dădeau şi rest
  • Urmareste-ne!

Vameşii de la Albiţa stingeau lumina când primeau mită, negociau şi dădeau şi rest 

Vameşii de la Albiţa trimişi în judecată de procuroriivamesii-de-la-albita-stingeau-lumina-cand-primeau-mita-negociau-si-dadeau-si-rest
anticorupţie se fereau, în unele situaţii, să ceară
explicit mită şi alegeau locuri slab luminate
în care să primească banii. În alte cazuri,
vameşii acţionau fără nicio reţinere,
negociau şi chiar le dădeau rest celor
lăsaţi să treacă graniţa.
Informaţiile sunt prezentate în rechizitoriul prin care Direcţia Naţională Anticorupţie Iaşi a trimis în judecată 22 de lucrători şi controlori vamali de la Biroul Vamal Albiţa, citat de Mediafax.

Iniţial, pentru adunarea probelor au fost folosiţi doi investigatori români sub acoperire, a căror activitate a fost însă „percepută ca fiind suspectă” atât de către vameşii români, cât şi de către cei moldoveni. În aceste condiţii, DNA şi Centrul Naţional Anticorupţie al Republicii Moldova au alcătuit o echipă comună de anchetă, fiind trimis pe teren un investigator sub acoperire moldovean.

Acesta a pretins că desfăşoară activităţi de coletărie pentru societăţi din Republica Moldova, pe traseul Chişinău – Braşov (de unde erau preluate colete de la un autocar al firmei Atlassib, care venea din Italia) şi retur, şi a tranzitat astfel frontiera în perioada 2.07-22.10.2013 la volanul unei autoutilitare, prin punctele vamale Albiţa (România) şi Leuşeni (Moldova), se precizează în rechizitoriu, conform Mediafax.

Citeste mai departe

Adauga un comentariu