|marți, iulie 23, 2024
Sunteti aici: Home » Locale » Universul oşenesc a fost reunit la Negreşti-Oaş
  • Urmareste-ne!

Universul oşenesc a fost reunit la Negreşti-Oaş 

Un eveniment cultural de mare valoare a avut loc ieri în sala de festivitățiUniversul oşenesc a fost reunit la Negreşti-Oaş a Primăriei Negrești-Oaș. Este vorba despre Festin cultural “Însemne artistice în Universul Oșenesc”, manifestare la care invitați speciali au fost artistul plastic Vasile Pop-Negreșteanu și criticul literar Alexandru Zotta.

La eveniment a fost prezent şi primarul oraşului Negreşti Oaş, Aurelia Fedorca, care a lăudat iniţiativa organizării unei astfel de manifestări. Totodată, organizatorii manifestării culturale au reuşit în acest fel să reunească într-un singur loc întregul univers oşenesc.

Astfel, Ana Cicio a venit la Negrești-Oaș cu ” Colinde, zei și mistere”, după care Dan Variu, compozitor și artist liric, le-a oferit negreștenilor proiecția spectacolului ”La bulciugu mirelui. Meditație asupra unei balade din Țara Oașului”, în interpretarea corului și a orchestrei Filarmonicii de Stat Transilvania din Cluj Napoca. Scriitorii Ioan Nistor și Nicoară Mihali au vorbit despre ”Strigătura și dansul ideilor”, iar Vasile Pop Negreșteanu a adus ”Timpul oșenesc” pecetluit în desen, pictură și fotografie. Nu au lipsit “Rememorările pentru eternitate” cu folcloristul Iacob Pop din Bixad.

Citeste mai departe

Adauga un comentariu