|luni, mai 20, 2024
Sunteti aici: Home » Externe » Un nou ZID va ÎMPARȚI EUROPA. Viktor Orban vrea GARD LA GRANIȚA cu Serbia împotriva imigranților
  • Urmareste-ne!

Un nou ZID va ÎMPARȚI EUROPA. Viktor Orban vrea GARD LA GRANIȚA cu Serbia împotriva imigranților 

Premierul ungar Viktor Orban şi-a susţinut în timpul summitului Grupului de la Vişegrad, un-nou-zid-va-imparti-europa-viktor-orban-vrea-gard-la-granita-cu-serbia-impotriva-imigrantilordesfăşurat vineri la Bratislava, decizia de a ridica la graniţa ţării sale cu Serbia un gard pentru a opri imigranţii clandestini, el argumentând că astfel vor fi protejate şi alte state din spaţiul Schengen unde aceşti refugiaţi încearcă să ajungă, consemnează agenţiile TASR şi MTI.

De asemenea, şeful executivului de la Budapesta a susţinut că Ungaria este ţara europeană care a primit cei mai mulţi imigranţi ilegali, invocând cifra de 50.000 de noi refugiaţi de la începutul acestui an, deşi statisticile europene arată că cei mai mulţi imigranţi au ajuns în alte state, cum ar fi Italia sau Grecia.

‘Aparţin unei şcoli care spune că dacă o problemă este complicată, ea trebuie rezolvată în cel mai simplu mod cu putinţă. Aşadar, am decis să apelăm la cea mai simplă modalitate’, a explicat el hotărârea de a ridica pe toată lungimea graniţei cu Serbia (circa 175 de kilometri) un gard de sârmă ghimpată înalt de 4 metri.

De asemenea, atunci când Ungaria a fost primită în spaţiul Schengen, ea s-a angajat să protejeze frontiera acestui spaţiu de liberă circulaţie, şi poate să se achite singură de această sarcină, a adăugat Orban. El a argumentat în plus că imigraţia ilegală este o infracţiune, iar ţara sa nu va tolera perpetuarea unei astfel de situaţii.

Citeste mai departe

Adauga un comentariu