|vineri, iulie 23, 2021
Sunteti aici: Home » Externe » „Umilire”, „dezastru”, „eşec răsunător”. Premierul Cameron – după cel mai mare afront suferit de un guvern britanic referitor la o acţiune militară în ultimii 230 de ani
  • Urmareste-ne!

„Umilire”, „dezastru”, „eşec răsunător”. Premierul Cameron – după cel mai mare afront suferit de un guvern britanic referitor la o acţiune militară în ultimii 230 de ani 

Premierul Cameron încearcă să-şi recapete
autoritatea după un eşec politic istoric privind Siria
Premierul britanic David Cameron, a cărui ţară se
află în prezent în afara unei alianţe SUA/Franţa pentru
o eventuală intervenţie militară în Siria, se confruntă
cu dificila sarcină de a-şi recăpăta autoritatea pe
plan intern după înfrângerea istorică suferită în
parlament, informează sâmbătă AFP –
citată de Agerpres.
Mai multe ziare britanice scriau sâmbătă despre o posibilă remaniere guvernamentală după veto-ul parlamentar cu privire la posibilitatea unei intervenţii militare în Siria, afront niciodată suferit de un guvern britanic referitor la o acţiune militară în ultimii peste 230 de ani.

Autoritatea lui David Cameron a fost ştirbită de 30 de membri ai Partidului său Conservator şi, ca un şi mai mare afront, 10 membri ai guvernului său de coaliţie nu au participat la votul crucial de joi seara din Camera Comunelor, convocată de urgenţă de către acesta.

Doi dintre ei, ministrul pentru dezvoltare internaţională, Justine Greening, şi secretarul de stat pentru afaceri externe, Mark Simmonds, au explicat, jenaţi, că nu au auzit semnalul care le cerea parlamentarilor să voteze.

Potrivit Daily Telegraph, apropiat de conservatori, cei doi miniştri ar putea să plătească pentru greşeala lor cu ocazia unei posibile remanieri ce ar putea să aibă loc săptămâna viitoare, la fel ca şi mulţi alţi membri ai guvernului care nu s-au întors din vacanţă în pofida convocării lansate de Cameron.

Citeste mai departe