|vineri, decembrie 1, 2023
Sunteti aici: Home » Locale » Ultimele partide la iepuri şi fazani
  • Urmareste-ne!

Ultimele partide la iepuri şi fazani 

Vânătorii din judeţul Satu Mare organizează în această perioadă ultimele partideUltimele partide la iepuri şi fazani la fazani şi la iepuri de câmp. Sezonul de vânătoare la iepurii de câmp expiră în data de 31 ianuarie, iar cel la fazani în 28 februarie. Numărul partidelor de vânătoare care mai pot fi organizate este condiţionat de cifrele de recoltă stabilite pentru fiecare fond de vânătoare în parte.

Reporterii Gazetei de Nord-Vest au participat sâmbătă la o partidă organizată pe fondul Săuca de către Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AVPS) Carei. O partidă de vânătoare frumoasă şi rodnică, în pofida vremii destul de neprielnice.

O partidă reuşită
La partida de vânătoare de sâmbătă dimineaţă au participat opt vânători, membri ai AVPS Carei. Autorizaţia de vânătoare a fost emisă pentru fazan, iepure, raţă mare şi vulpe. Instructajul obligatoriu în astfel de situaţii a fost susţinut de către Cezar Petraru, organizatorul vânătorii. Printre cei opt vânători, care participă săptămânal la realizarea planului de recoltă pe anul 2014-2015, s-au numărat şi şefii de grupă ai celor două fonduri deţinute de AVPS Carei la Săuca şi Sudurău, respectiv Emeric Leber şi Ioan Raţiu.

După instructajul obligatoriu, vânătorii s-au poziţionat în teren şi a început partida propriu-zisă. De mare ajutor le-au fost cei şase câini din rasele brac german cu păr scurt şi vijla maghiară. Scotocind permanent prin vegetaţie, în decurs de o jumătate de oră, aceştia au reuşit să aducă în bătaia puştilor câţiva cocoşi de fazan şi o raţă mare. Apoi vânătorii s-au mutat într-o altă zonă apropiată, mutare care s-a dovedit inspirată. În scurt timp, în bătaia puştilor au apărut şi primii iepuri de câmp. Vânătorii au tras cu precizie, reuşind să împuşte câteva exemplare. Câţiva dintre iepuri, mai norocoşi din fire, au reuşit să scape, asigurând astfel reproducerea speciei pe fondul de vânătoare Săuca.

Citeste mai departe

Adauga un comentariu