|duminică, iulie 25, 2021
Sunteti aici: Home » Politic » UDMR sare în apărarea lui Tokes: „Nu el e vinovat pentru imaginea României în Europa”
  • Urmareste-ne!

UDMR sare în apărarea lui Tokes: „Nu el e vinovat pentru imaginea României în Europa” 

Preşedintele UDMR Covasna, Antal Arpad spune
că nu Laszlo Tokes este responsabil că trei milioane
de români au părăsit ţara sau pentru imaginea
României în Europa, ci aceia care au exercitat
puterea în ultimii 23 de ani şi care acum vor să
îi retragă Ordinul Naţional „Steaua României”. 


Antal Arpad, care este şi primarul municipiului Sf. Gheorghe, a declarat că în România atmosfera antimaghiară şi cea împotriva Ţinutului Secuiesc se datorează în primul rând „manipulării şi dezinformării”, iar acest lucru nu poate fi schimbat de la o zi la alta.

„Aceste ziduri artificiale nu le putem dărâma de la o zi la alta, dar trebuie să recunosc că nici noi nu am făcut în ultimii 20 de ani destule în acest scop. Din acest motiv trebuie să schimbăm strategia noastră, astfel încât românii să primească o imagine mai pozitivă despre Ţinutul Secuiesc. Problema este că presa română nu vorbeşte deloc despre aspectele pozitive ale zonei, ci la Bucureşti ştirea este doar ce declară Tokes Laszlo”, a declarat Antal.

„Despre Tokes toate lumea îşi aduce aminte ca omul care s-a împotrivit lui Ceauşescu şi regimului comunist, indiferent că unora sau altora le place sau nu ceea ce declară el. însă, dacă există libertate de exprimare în România, trebuie să acceptăm că oricine poate declara ce doreşte, fie că ne place sau nu ceea ce spune. Nu din cauza lui Tokes ne este ruşine în străinătate când trebuie să arătăm paşaportul românesc, ci de ceea ce a făcut în ultimii 23 de ani clasa politică, sau unii români care trăiesc în ţările respective şi comit infracţiuni. Consider că, chiar dacă suntem de la UDMR, noi trebuie să-l apărăm pe Tokes”, a mai spus Antal Arpad.

Citeste mai departe