|luni, mai 20, 2024
Sunteti aici: Home » Locale » Uciderea actriţei Dorgai, învăluită de tăcere
  • Urmareste-ne!

Uciderea actriţei Dorgai, învăluită de tăcere 

Deşi au trecut aproape două luni de la uciderea actriţei Gabriela Dorgai,Uciderea actriţei Dorgai, învăluită de tăcere anchetatorii n-au nici acum o pistă valabilă în privinţa identificării autorului acestui oribil asasinat. Pe măsură ce timpul trece, şansele de a-l prinde pe autor devin tot mai mici.

Întrucât pândele, audierile şi portretul robot n-au avut niciun rezultat, anchetatorii sunt tot mai convinşi că ucigaşul nu este sătmărean, ci a venit dintr-o altă zonă a ţării, poate chiar din străinătate. Tăcerea adoptată de organele de anchetă vine să confirme că sunt departe de a rezolva această crimă macabră. Între timp, şi opinia publică pare să fi uitat de crima comisă în buricul Sătmarului în urmă cu aproape două luni.

Audieri şi pânde fără folos
Sătmărenii parcă au şi uitat de crima săvârşită cu bestialitate în seara zilei de 9 noiembrie 2014 pe digul Someşului. O actriţă a Teatrului de Nord, Gabriela Dorgai, a fost ucisă şi violată de un bărbat pe care anchetatorii n-au reuşit să-l identifice nici până în prezent. Aceştia par să se fi resemnat, după ce intensele audieri şi cercetări au rămas fără rezultat. Numeroasele pânde organizate în zona centrală a municipiului Satu Mare, în urma cărora zeci de trecători au fost opriţi şi legitimaţi chiar şi pentru simplul fapt că se uitau prea lung la fete sau la femei, n-au avut efectul scontat. Cea mai mare speranţă a anchetatorilor o constituiau numeroasele probe ADN prelevate de la zeci de suspecţi din judeţul Satu Mare, însă şi aceasta pare să se fi năruit.

Portret robot prea vag
N-a fost de prea mare ajutor nici portretul robot făcut public de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare. Din cauza trăsăturilor mult prea vagi, sute, dacă nu chiar mii de sătmăreni, semănau mai mult sau mai puţin cu persoana descrisă în portretul robot. Acest lucru a dat naştere unei adevărate isterii, care mai mult i-a încurcat decât i-a ajutat pe anchetatori. Zeci de sătmăreni au început să sune la 112, reclamând vecini, cunoscuţi, dar şi simpli trecători de pe stradă, susţinând că ar avea semnalmentele făcute publice de anchetatori. Niciuna dintre sesizările înregistrate nu s-a confirmat, poliţiştii consumându-şi energia pentru a investiga zeci de piste false. Isteria s-a potolit brusc pe la începutul lunii decembrie a anului trecut, când crima a ieşit din atenţia opiniei publice.

Şanse tot mai slabe de identificare
Pe măsură ce zilele trec, anchetatorii sunt tot mai pesimişti în privinţa identificării autorului oribilei crime. Practica judiciară a demonstrat că, pe măsură ce se scurge timpul, şansele de a identifica autorul unei crime scad direct proporţional. Anchetatorii par să fie convinşi că autorul nu provine din judeţul nostru. Numai aşa se explică faptul că nici pândele, audierile şi nici portretul robot nu i-au ajutat cu absolut nimic, ba chiar mai mult, i-au obligat să-şi risipească energia pe tot felul de piste false.
Anchetatorii sunt de părere că ucigaşul a părăsit Sătmarul imediat după ce a comis crima, ne-au declarat surse judiciare. Criminaliştii sătmăreni au luat legătura cu colegii lor din întreaga ţară pentru a afla dacă au fost comise crime după un tipar asemănător pe teritoriul României, însă fără vreun rezultat palpabil.

Citeste mai departe

Adauga un comentariu