|duminică, iunie 20, 2021
Sunteti aici: Home » Timp liber » Tu stii sa faci poze de vacanta?
  • Urmareste-ne!

Tu stii sa faci poze de vacanta? 

Zilele astea facem mai multe poze ca niciodata
in restul anului, fie ca folosim un aparat digital SRL,
o camera foto compacta sau un smartphone.

Indiferent de dispozitivul folosit, un lucru e clar: pozele tale vor fi mai bune, mai interesante si mai atractive, daca ai in bagaj si cateva „reguli” de fotografiere.
Regula treimii

Imagineaza-ti impartind scena pe care vrei s-o surprinzi in trei. Subiectul principal trebuie plasat pe oricare dintre linii sau la unul din cele patru puncte unde acestea se intersecteaza.

Sparge regula treimii

Bineinteles, nu trebuie sa fii sclavul regulilor. Poti sa te joci cu ceea ce vrei sa suprinzi, plasandu-l in fotografie in afara liniilor si punctelor esentiale. Asa, in joaca. Vei fi surprinsa de rezultate.

Foloseste linii care sa te ghideze

Profita de tot ce vezi in cale: stalpi de telegraf, linii de electricitate, copaci.


Panorama

Uneori, cea mai buna poveste a unui loc nu poate fi spusa decat daca fotografiezi panoramic. O piateta medievala, de exemplu, trebuie abordata dramatic, amplu. Acest gen de fotografii nu sunt greu de realizat: asigura-te doar ca fotografiezi cate o treime din perisaj, punandu-le apoi una langa alta cu ajutorul programelor speciale (Windows Photo Gallery, de exemplu).

Orice fotografie poate fi imbunatatita

Nu uita ca instantaneele grozave nu apar niciodata dupa o simpla apasare pe buton. Foloseste programul de editare de pe calculatorul tau si joaca-te cu luminozitatea, de exemplu.

Capteaza miscare prin expunere prelungita

In poza de mai jos, miscarea este magica, ingheata timpul, dar, in acelasi timp, ne tachineaza cu iluzia actiunii. Pentru a face o astfel de poza, asteapta pana spre sfarsitul zilei, spre apus. Pune-ti aparatul foto pe un tripod (chiar si unul usor merge) si seteaza camera pe modul de expunere manuala. Alege o viteza de o secunda si vezi daca iti place rezultatul.


Cauta subiecte neobisnuite

Doua scaune asezate simetric pe un maidan, o floare ofilita intr-un buchet plin de viata, niste rufe colorate, o frunza.