|duminică, iunie 13, 2021
Sunteti aici: Home » LifeStyle » Trucuri pentru buze senzuale
  • Urmareste-ne!

Trucuri pentru buze senzuale 

Pentru a afisa un suras de milioane, nu trebuie
decat sa camuflezi micile defecte ale buzelor.
Totul porneste de la alegerea adecvata a
culorii rujului si de la aplicarea corecta
a acestuia.
Chiar daca natura nu te-a inzestrat cu niste buze perfecte, nu trebuie sub nici o forma sa pui deoparte rujurile sau gloss-urile. Din fericire, exista nenumarate mijloace pentru a ascunde cu multa maiestrie defectele. Pe de o parte, trebuie sa alegi pe spranceana culoarea rujului, iar pe de alta parte trebuie sa fii extrem de vigilenta cand vine vorba de aplicarea lui. Cu toate astea, nu trebuie sa uiti de cele doua etape prealabile si indispensabile „colorarii”: gomajul delicat si hidratarea buzelor, pentru a preveni uscarea lor. Te confrunti cu una dintre aceste situatii: buze prea groase sau prea sub-tiri, colturi cazute sau dinti galbeni? Venim noi cu solutiile.

Am buzele prea groase

Exista doua metode simple de a corecta buzele foarte groase. Cea mai simpla dintre ele consta in redesenarea conturului cu un creion in aceeasi nuanta cu rujul pe care intentionezi sa il folosesti. Optional, poti aplica un pic de anticearcan in afara conturului redesenat. Este de preferat sa alegi variantele de ruj mate, in defavoarea celor stralucitoare (care nu ar face decat sa reflecte lumina si sa creeze impresia de volum). Pentru cea de-a doua varianta, ai nevoie de un pic mai multa indemanare, fiindca presupune folosirea a doua nuante de ruj din aceeasi paleta coloristica. Folosind nuanta mai inchisa pe marginea buzelor, iar cea mai deschisa in centru, vei crea un efect optic de micsorare a buzelor.

Am buzele prea subtiri

In aceasta situatie, ustensila de care nu te poti lipsi este creionul de buze. Trebuie sa alegi o culoare naturala, foarte aproape de nuanta buzelor tale. Ai nevoie de ceva indemanare, dar, exersand, vei ajunge sa recreezi un contur perfect, pornind de la arcul lui Cupidon (zona in forma de inima de deasupra buzei superioare) spre colturile gurii. Dar pentru un rezultat deloc artificial, nu depasi conturul natural al buzelor cu mai mult de 3 mm. In materie de culori, totul este permis: de la nuante discrete de roz pana la tonuri indraznete de rosu (evita insa culorile foarte inchise). Foloseste cu predilectie texturile cremoase sau satinate, in detrimentul celor mate, care subtiaza buzele.

Am colturile buzelor cazute

Nu-i deloc usor sa redesenezi conturul acestui tip de buze. In acest caz, specialistii recomanda sa mizam pe culoare si sa punem deoparte tonurile inchise, care nu fac decat sa accentueze aspectul de buze „triste”. Ideal este sa alegi culori proaspete si luminoase (oricum sunt pe val in acest sezon) care sa distraga atentia de la acest mic defect. De exemplu, nuantele de coral sau portocaliu sunt perfecte. La fel de potrivite sunt si gloss-urile, fiindca dau impresia de volum.

Am dintii galbeni

Nimic nu se compara cu un zambet imaculat… Daca dintii au tenta usor galbuie, trebuie sa lucrezi un pic la complementaritatea culorilor. In consecinta, spune nu rujurilor visinii! Traiasca tonurile calde, apropiate de culoarea naturala a buzelor tale. Ca sa nu agravezi situatia, ar fi bine sa limitezi consumul de ceai, cafea sau tigari.