|vineri, iulie 23, 2021
Sunteti aici: Home » Politic » Traian Băsescu: „România, îndreptăţită să fie compensată de UE pentru abandonarea proiectului Nabucco”
  • Urmareste-ne!

Traian Băsescu: „România, îndreptăţită să fie compensată de UE pentru abandonarea proiectului Nabucco” 

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi,
că România e îndreptăţită să fie compensată de
UE pentru abandonarea proiectului Nabucco prin
alocarea de resurse pentru modernizarea căilor ferate,
a drumurilor naţionale pe proiectele de infrastructură
regională gestionate de Comisia Europeană. 
„Deocamdată, România se consideră îndreptăţită să fie compensată pentru abandonarea proiectului Nabucco. Ţineţi cont că România, în susţinerea ei pentru proiectul european, nu s-a aşezat între South Stream şi Nabucco, a spus pur şi simplu Nabucco”, a afirmat Băsescu, adăugând că acest proiect a fost asumat de ţara noastră pentru că răspundea obiectivului UE de diversificare a surselor de aprovizionare cu gaze naturale.

Şeful statului crede că South Stream „nu este decât o consolidare a hegemoniei Gazprom”, menţionând că nu îl deranjează să se facă acest gazoduct, însă el nu răspunde obiectivului european.

Băsescu le-a cerut ambasadorilor români în capitalele UE, la întâlnirea de la Palatul Cotroceni, să explice şi să susţină această compensare pentru România, deoarece a fost singurul stat care nu a oscilat între opţiunile pentru Nabucco şi South Stream, cum au făcut statele vecine.

Citeste mai departe