|joi, septembrie 16, 2021
Sunteti aici: Home » Politic » Traian Băsescu: „Referedumul meu va fi organizat înaintea celui pentru revizuirea Constituţiei”
  • Urmareste-ne!

Traian Băsescu: „Referedumul meu va fi organizat înaintea celui pentru revizuirea Constituţiei” 

Preşedintele Traian Băsescu a făcut declaraţii
la încheierea şedinţei CSAT, în urma căreia a fost
semnat un memorandum de colaborare pe teme
de securitate între România şi Federaţia Rusă.

Documentul a fost semnat de consilierul prezidenţial Iulian Fota şi generalul Nikolay Patruşev, reprezentantul Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse. Şeful statului nu a ocolit nici subiectul referendumului prin care solicită scăderea număruluid e parlamentari

Principalele declaraţii ale şefului statului:

„Astăzi a fost semnat un memorandum pentru o colaborare între Consiliul de Securitate al Federaţiei Ruse şi CSAT. Va deschide colaborarea dintre cele două ţări. S-a stabilit colaborarea pe mai multe paliere.

În primul rând, de interes maxim, colaborarea pe teme de terorism. Apoi, colaborarea legată de lupta împotriva crminalităţii transfrontaliere şi combaterea traficului de fiinţe umane şi de droguri, cu referire la tranzitul dinspre Afganistan.

Lupta împotriva criminalităţii cibernetice şi împotriva traficului cu componente de arme de distrugere în masă. 

Am mai avut discuţii pe probleme de politică externă şi securitate externe. Un subiect a fost proliferarea terorismului din nordul Africii. De asemenea, situaţia din Siria îngrijorează atât România, cât şi Rusia.

Citeste mai departe