|duminică, iunie 20, 2021
Sunteti aici: Home » Politic » Traian Băsescu: Nu e niciun secret că România are un proces de recuperare a românismului din jurul frontierelor
  • Urmareste-ne!

Traian Băsescu: Nu e niciun secret că România are un proces de recuperare a românismului din jurul frontierelor 

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă,
la Sulina, că nu este niciun secret faptul că România
„are un proces de recuperare a românismului
din jurul frontierelor”, informează agerpres.ro.


„Nu e niciun secret că România are un proces de recuperare a românismului din jurul frontierelor. Sunt cetăţeni şi copii care vin din familii care 50 de ani au fost educaţi greşit, nu ştiu istoria. Venirea lor în România îi ajută să ştie unde le sunt rădăcinile. Dascălii sunt foarte mulţumiţi de programele acestea şi trebuie să spun că în şcolile de limbă română sunt elementele de cea mai puternică consolidare a cunoaşterii istoriei adevărate a României. Am văzut abordarea dascălilor şi din Republica Moldova, şi din Ucraina, şi din Kazahstan, şi din multe alte ţări unde ei îşi asumă voluntar un proces de cunoaştere a adevărului istoric şi de cunoaştere a limbii române”, a declarat Traian Băsescu, răspunzând unei întrebări a presei, după întâlnirea pe care a avut-o cu copiii şi tinerii de etnie română care trăiesc în afara graniţelor, participanţi la Programul de tabere „ARC” 2013.

Preşedintele a menţionat faptul că în fiecare an încearcă să aibă „dacă nu la Sulina la Eforie, dacă nu la Eforie în altă parte” întâlniri cu copiii participanţi la aceste tabere pentru că le dă sentimentul că este aproape de ei.

„Când şeful statului vine în mijlocul lor înţeleg şi ei că este foarte important pentru şeful statului ce fac ei, adică vin în România”, a arătat Băsescu.

Citeste mai departe