|vineri, iulie 19, 2024
Sunteti aici: Home » Sport » Toţi ochii pe Corsica. Mâine începe Turul Franţei, ediţia 100
  • Urmareste-ne!

Toţi ochii pe Corsica. Mâine începe Turul Franţei, ediţia 100 

Organizatorii Turului Franţei vorbesc despre ediţia
din acest an, ajunsă la numărul 100, doar la superlativ.
Pentru a marca aşa cum se cuvine momentul,
Marele Start a fost dus în Corsica, lucru
ce reprezintă o premieră absolută pentru
cea mai urmărită competiţie sportivă din lume.

Da, cu o medie de doua milioane de spectatori pe etapă, Marea Buclă are o audienţă mult mai mare decât Jocurile Olimpice sau orice turneu final de fotbal.

Traseul ales pentru anul acesta este unul aparte, astfel că rutierii vor ajunge să pedaleze în cele mai frumoase regiuni ale Hexagonului. Dupa trei zile în Corsica, caravana se va muta pe Coasta de Azur şi va ajunge în Pirinei la capătul primei săptămâni de concurs. Apoi, se va continua traseul tocmai din nord-vestul Franţei, de la vărsarea Loarei în Oceanul Atlantic, în diagonală, până la poalele Alpilor, acolo unde se vor bătăliile cele mai dure pentru câştigarea tricoului galben. Sosirea, ca de fiecare dată, pe Champs Elysees.

Fiind vorba de ediţia cu numărul 100, orice rutier îşi doreşte măcar o victorie de etapă. Şanse la câştigarea Turului Franţei au doar câţiva, iar favoriţi sunt numai trei, Alberto Contador, Joaquim Rodriguez şi Christopher Froome. Cadel Evans este prea bătrân pentru e reedita succesul din 2011, în vreme ce Alejandro Valverde rămâne doar o speranţă. Va lipsi, din motive medicale, Bradley Wiggins, câştigătorul de anul trecu

Citeste mai departe

Adauga un comentariu