Tort cu crema fina de nuci
Usor de pregatit, impresionant la gust si aspect, nu vei da gres cu reteta de tort cu crema de nuca!
Numar de portii: 8-10.
Complexitate: mediu.
Ingrediente
- 7 oua
- 210 g zahar pudra
- 200 g faina
- ½ pliculet cu praf de copt
- 2 linguri cu cacao
- 100 g nuci macinate
Pentru crema
- 120 g nuci macinate
- 120 ml lapte
- 80 g zahar pudra
- 1 pliculet cu zahar vanilat
- 200 g unt
- 1 lingura cu rom
- figurine de martipan (pentru decor)
Mod de preparare
1. Amesteca spuma ouale cu zaharul. Treptat, incorporeaza faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaua, apoi nucile. Toarna aluatul intr-o forma cu peresi detasabila, tapetata cu hartie de copt si coace 35-35 de minute la foc mic. Scoate din forma si lasa sa se raceasca.
2. Intre timp, pregateste crema. Pune pe foc mic laptele cu nucile, zaharul si vanilia, amestecand mereu. Da deoparte si lasasa se raceasca. Bate untul separat si incorporeaza-l treptat in crema de nuci. Aromatizeaza cu rom.
3. Feliaza blatul si pune o jumatate din crema fina de nuci intre foi. Acopera cu restul de crema, orneaza dupa preferinta si talent si pune tortul cu crema fina de nuci la rece.