|duminică, septembrie 26, 2021
Sunteti aici: Home » Timp liber » Top 10 hobby-uri letale – Ce risc de mortalitate are fiecare
  • Urmareste-ne!

Top 10 hobby-uri letale – Ce risc de mortalitate are fiecare 

Hobby-urile ne deconecteaza, dar ne si definesc
ca personalitate. Ele reprezinta de fapt pasiunile
ascunse, pe care, din diverse motive, nu le-am
transformat in profesii. Ei bine, unele dintre
aceste hobby-uri depasesc granita preocuparilor
obisnuite pentru ca, in anumite conditii, pot fi letale.
Iata care sunt cele mai periculoase 10 astfel de hobby-uri, in cadrul carora orice neatentie ne poate costa viata, conform Toptenz.

Bungee Jumping

Bungee Jumping

Sa sari de pe un pod, cu o banda lunga si elastica atasata de picioare nu reprezinta tocmai un hobby comun. E drept ca adrenalina e la maximum, insa riscurile acestui sport extrem sunt destul de numeroase, de la gat rupt pana la paralizie in cazul unor accidente, evident. Riscul unui salt fatal in acest caz este de 1 la 500.000.

Parasutism

Parasutism

E drept ca oricine practica parasutismul are la dispozitie mai multe masuri de siguranta, insa oricand pot avea loc accidente nefericite. Parasuta nu se deschise, faci un atac de cord… Riscul de deces in parasutism este de 1 la 160.000.

Scuba diving sau scufundarile la mare adancime

Scuba diving sau scufundarile la mare adancime

In cadrul oricarui tip de scufundare, problemele apar atunci cand ramanem fara aer. De exemplu, poti ramane fara oxigen atunci cand esti la o adancime prea mare pentru a te intoarce. Riscul de a muri in timpul unei astfel de activitati este de aproximativ 1 la 34.000.

Ski Jumping

Ski Jumping

Intre tine si sol nu sunt decat doua benzi mici de lemn. Doar acest „amanunt” poate duce la rezultate dezastruoase, ca sa nu mai vorbim ca multi adauga si cateva trucuri la salturile oricum foarte periculoase. Riscul de a muri practicand acest sport este de 1 la 8.333.

Helicopter-skiing

Helicopter skiing

Iata un hobby hibrid care a imbinat saltul din elicopter si pasiunea de a schia. Doua preocupari oricum destul de periculoase, luate si separat. Se pare ca riscul de deces la heli-skiing este de 1 la 5.560.

Cliff Diving

Cliff Diving

Nici macar saltul in piscina nu e sigur, cu atat mai putin saltul de pe o stanca! Oricat de adanca ai crede ca e apa, lucrurile sunt de cele mai multe ori inselatoare. O groaza de lucruri rele se pot intampla, de la traume grave la cap pana la deces. Statiscile arata ca riscul de a muri intr-un astfel de salt este de 1 la 2.317.

Boxul

Iata un sport mult mai mediatizat decat celelalte, asa ca ai putea crede ca este si mai sigur. De-a lungul timpului, insa, s-au inregistrat numeroase accidentari grave care au afectat organe sau parti importante ale corpului. Unul din 2.200 de boxeri sufera o accidentare letala.

Alpinism

Alpinism

Odata ce ai cucerit un munte, nu mai poti scapa de acea adrenalina si de dorinta de a porni intr-o alta expeditie. Alpinismul, insa, are si el o multime de riscuri. Franghii care nu rezista, rezervoare de oxigen care se termina inainte de vreme, avalanse aparute din senin, toate cresc riscul unui accident intr-un asemenea context. Riscul de a muri escaladand munti este de 1 la 1.750.

Curse de motociclete

Curse de motociclete

Casca si tot acel arsenal de protectie sunt imperios necesare, mai ales daca participi la curse cu multi bikeri. Se pare ca 1 din 1.000 de motociclisti moare in timpul unei astfel de curse.

Planorism

Top 10 hobby-uri letale - Ce risc de mortalitate are fiecare (Galerie foto)

Curentii de vant si defectiunile echipamentului iti pot da batai de cap atunci cand faci planorism. Statisticile arata ca acest sport este mai periculos decat parasutismul, riscul de deces fiind de 1 la 560.