|vineri, iulie 19, 2024
Sunteti aici: Home » Noutati » Toate organismele de pe Pământ şi-ar avea originea pe Marte. Noi argumente prezentate la o conferinţă ştiinţifică
  • Urmareste-ne!

Toate organismele de pe Pământ şi-ar avea originea pe Marte. Noi argumente prezentate la o conferinţă ştiinţifică 

Originea organismelor de pe Pământ ar fi planeta Marte,
s-a spus la o conferinţă ştiinţifică de amploare
din Florenţa, unde s-au adus noi argumente
care să susţină această teorie, informează BBC.
Argumentele prezentate ţin de structura primelor molecule necesare apariţiei vieţii pe Pământ, o structură care nu s-ar fi putut forma în mediul terestru din urmă cu trei miliarde de ani, când au apărut primele organisme.

Planeta Marte, în schimb, avea condiţii mai bune pentru apariţia vieţii, la acel moment.

Oamenii de ştiinţă încearcă de multă vreme să stabilească modul în care s-au format trei tipuri de molecule necesare pentru apariţia vieţii: acidul ribonucleic, acidul dezoxiribonucleic şi proteinele.

Potrivit prezentărilor de la conferinţă, oceanele pământene, „supa primordială” de acum 3 miliarde de ani, nu aveau elementele necesare pentru modelarea carbonului în aceste molecule care stau la baza tuturor organismelor.

Oamenii de ştinţă spun că interacţiunea unei surse de energie precum lumina sau căldura cu elementele pe bază de carbon ale „supei primordiale” nu ar fi dus la aparţia acidului ribonucleic, ci la apariţia gudronului.

Pentru formarea acidului ribonucleic, ar fi necesari atomi care să modeleze forma specifică, atomi care pot fi găsiţi la suprafaţa mineralelor cristalizate.

Aceste minerale existau pe Pământ, însă acum trei miliarde de ani erau deja dizolvate în oceanele planetei. Existau, însă, în formă cristalizată pe Marte, susţine profesorul Steven Benner, un chimist specializat în biologia moleculară.

Acest lucru sugerează că elementele primordiale ale vieţii s-ar fi format pe Marte, fiind transportate pe Pământ de meteoriţi, spune profesorul.

Citeste mai departe

Adauga un comentariu