|luni, mai 20, 2024
Sunteti aici: Home » Dragoste & sex » Toata lumea trebuie sa stie asta despre autosatisfacere
  • Urmareste-ne!

Toata lumea trebuie sa stie asta despre autosatisfacere 

Masturbarea nu este un lucru rau, murdar sau daunator – nu te orbeste, masturbare-sanatosnu te inebuneste, nu te transforma intr-un pervers, nu iti opreste dezvoltarea, nu iti da boli cu transmitere seuxala, nu te face steril si nici nu te lasa insarcinata.

Atat barbatii, cat si femeile se masturbeaza, este o parte normala si sanatoasa a dezvoltarii sexuale.Masturbarea este un lucru foarte personal si nu trebuie facut in locuri publice sau in jurul oamenilor care nu sunt parteneri doritori.

Esti normal daca te masturbezi, normal daca te intrebi in privinta masturbarii, dar nu o faci, normal daca nici nu te gandesti la asta si nici nu o faci – este unul dintre putinele lucruri in viata pe care poti sa le faci sau nu cu aceeasi normalitate.

Masturbarea poate face actul sexual mai placut deoarece vei sti deja de ce ai nevoie pentru a te satisface.

Masturbarea reduce stresul si determina eliberarea de endorfine (hormoni de placere) in sistemul tau pentru a te face mai relaxat.

Marturbarea ca explorare a corpului este frecventa la copiii cu varste cuprinse intre 3 si 6 ani. La adolescenti masturbarea devine mai sofisticata si motivata sexual.

Sondajele arata ca 80% dintre barbati si 59% dintre femei s-au masturbat pana la varsta de 19 ani.

Multi experti cred ca masturbarea este mai frecventa in anii adolescentei, datorita unei fluctuatii mai puternice de hormoni; masturbarea amelioreaza incordarea acestei constructii si este o parte necesara din dezvoltare.

Singurele probleme reale care pot aparea din cauza masturbarii sunt psihologice si sunt rezultatul unor atitudini nesanatoase sau invechite legate de aceasta (daca o faci, dar ti-e rusine) sau practici anormale (de exemplu, masturbare publica).

Adauga un comentariu