|joi, iulie 18, 2024
Sunteti aici: Home » Locale » TDL SE ALĂTURĂ PROTESTELOR ELEVILOR ŞI STUDENŢILOR
  • Urmareste-ne!

TDL SE ALĂTURĂ PROTESTELOR ELEVILOR ŞI STUDENŢILOR 

TDL Satu Mare  susține protestele începute ieri TDL
de catre elevi si studenti și critică reacția ministrului
Educației Naționale, Remus Pricopie. Modul în care
a reacționat ministrul Educației Naționale este
semnul că actuala guvernare nu ia în seamă
revendicările elevilor si studentilor și rămâne
nepăsătoare în fața prăbușirii treptate a sistemului
de educație slab finanțat. Tăcerea politicienilor
aflați astăzi în funcții de decizie publică indică,
de asemenea, dezinteres vizavi de strigătul
celor care beneficiază direct de sistemul
de învățământ.
Cerem Guvernului să își respecte propriile asumări și angajamantele făcute și să trateze corespunzător învăţământul naţional. Un buget insuficient conduce la rezultate negative ale educației, care afectează studenții și universitățile, elevii și profesorii din sistemul preuniversitar. Rezultatele dezamăgitoare ale celor două examene importante în viața unui tânăr (Bacalaureatul și Evaluarea Națională) sunt, într-o măsură semnificativă, efectele negative ale subfinanțării.

Totodată, reamintim că TDL a proiectat o strategie naţională pentru combaterea şomajului, în care educaţia este privită ca o adevărată prioritate națională. În acest scop, toate organizațiile din țară ale Tineretului Democrat Liberal au strâns semnături pentru alocarea unui procent minim de 5% pentru educație și 1% pentru cercetare, alocare ce se dorea  consfinţită prin Constituţie. Considerăm că acest demers ar însemna un prim pas spre accesul neîngrădit la educaţie de calitate până la absolvirea liceului şi stimularea elevilor către învățare spre a obține performanţă.

Dupa cum putem observa,  nepasarea a guvernului se transmite si guvernarii locale USL, care in continuare,  ignora tinerii.

România are şansa de a-şi creşte competitivitatea doar investind inteligent în educaţie şi cercetare. Succesul în educaţie stă la baza progresului tehnologic şi al dezvoltării economice.

Adauga un comentariu