|marți, iunie 22, 2021
Sunteti aici: Home » Retete » Tarta cu spanac
  • Urmareste-ne!

Tarta cu spanac 

Nimeni nu poate refuza o portie de tarta cu spanac,
proaspat scoasa din cuptor. Pregateste-o prietenilor
si vei primi toate laudele!

Timp de preparare: mediu.

Numar de portii: 8.

Complexitate: usor.

Ingrediente

  • 400 g aluat foitaj
  • 500 g spanac
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 2 linguri cu parmezan
  • 1cescuta cu mazare
  • 1 galbenus™
  • chimen
  • ulei
  • sare

Mod de preparare
1. Spala bine spanacul si opareste-l in apa clocotita cu un praf de sare. Taie ceapa rondele si inabuseste-o in ulei. Adauga spanacul scurs bine si tocat.

2. Dupa ce s-au inabusit bine, iar zeama pe care o lasa spanacul a scazut, stinge focul, potriveste de sare si amesteca bine cu parmezanul.

3. Intinde putin aluatul decongelat. Asaza trei sferturi intr-o tava unsa si tapetata cu hsrtie de copt, ridicand usor marginile.

4. Pune amestecul de spanac, iar deasupra, asaza din loc in loc, fasii din restul de aluat. Unge cu galbenus si presara chimen. Lasa la cuptor, la foc moderat, 25-30 de minute.

5. Pentru a arata si mai apetisant, pune prin spatiile ramase goale boabe de mazare fierte separat sau cubulete de ardei gras.