|vineri, iunie 18, 2021
Sunteti aici: Home » Retete » Tarta cu rosii, masline si busuioc
  • Urmareste-ne!

Tarta cu rosii, masline si busuioc 

Busuiocul se cultiva de peste 5000 de ani si unii specialisti in arta culinara il considera „regele condimentelor”.€œ

Timp de preparare: rapid.

Numar de portii: 4.

Complexitate: usor.

Ingrediente

  • 4-5 cepe albe mari
  • ulei de masline
  • 4-5 rosii coapte mari
  • busuioc proaspat
  • 4 linguri de masline negre
  • 6 foi de aluat congelat
  • sare
  • piper

Mod de preparare
1. Cureti ceapa de coaja si o tai rondele subtiri. Rumenesti ceapa cu 3 linguri de ulei in tigaie pana devine auriu-maronie. Condimentezi cu sare si piper.

2. Scoti foile de aluat din ambalaj, nelasandu-le sa se decongeleze. Le intinzi intr-o tava de copt unsa cu grasime (unt, margarina sau ulei) una peste alta. Peste ele asezi ceapa. Speli rosiile, le tai felii si le asezi peste ceapa. Pui sare si piper, apoi maslinele.

3. Stropesti tarta cu 2-3 linguri de ulei de masline si o dai la cuptorul incins la 200 grade Celsius pentru 25-30 de minute, pana devine aurie.

4. O aduci la masa decorata cu frunzulite de busuioc.