Tarta cu piure de piersici
Un desert mai cu seama pe placul copiilor!
Timp de preparare: rapid.
Numar de portii: 6.
Complexitate: mediu.
Ingrediente
- 500 g piersici
- 300 g faina
- 150 g unt
- 4 galbenusuri
- 50 ml lapte
- 1 lingurita cu praf de copt
- 1 pliculet cu zahar vanilat
- sare
Mod de preparare
1. Decojeste piersicile bine coapte si zdrobeste-le cu furculita sau trece-le printr-o sit. Presara deasupra zaharul vanilat si pune piureul intr-o sita.
2. Separat, amesteca faina cu praful de copt si sare. Adauga laptele, galbenusurile si untul topit. Din aceste ingrediente, framanta un aluat potrivit.
3. Intinde din el doua foi. Asaza prima foaie intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina. Intinde deasupra piureul de piersici scurs.
4. Din cealalta foaie, taie fasii mai late. Petrece-le peste piureul de piersici astfel incat sa obtii un gratar. Coace la cuptor aproximativ 45 de minute.
- Truc: Inainte de a pune piureul de fructe in tava, presara deasupra aluatului pesmet de biscuiti (sau gris).
Mai multe titluri din categorie:
Postat în Retete