|marți, iunie 15, 2021
Sunteti aici: Home » Locale » TÂLHAR REŢINUT ÎN ARESTUL POLIŢIEI
  • Urmareste-ne!

TÂLHAR REŢINUT ÎN ARESTUL POLIŢIEI 

Poliţiştii sătmăreni au depistat luni, 8 iulie,
mai multe persoane suspectate de comiterea unor
infracţiuni de tâlhărie ori furt, unul dintre
suspecţi fiind reţinut pentru 24 de ore
în Arestul Inspectoratului.

Persoana reţinută în Arest este un tânăr de 23 de ani, din Satu Mare, suspect în cazul unei tâlhării comise într-o locuinţă de pe strada Careiului din municipiu.

Ancheta în acest caz a fost derulată de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Satu Mare, cu sprijinul de specialitate al ofiţerilor D.I.P.I. Satu Mare. Din probele administrate în cauză a rezultat că suspectul, Sandor L., a pătruns în locuinţa unei femei de 27 de ani şi, prin exercitare de violenţe, a deposedat-o de telefonul mobil şi de suma de 250 lei.

De îndată ce bărbatul a părăsit locuinţa, tânăra a sesizat Poliţia, anchetatorii reuşind în scurt timp să-l reţină pe suspect şi să recupereze bunurile furate. Pretextând că avea nevoie de bani pentru întreţinerea familiei, suspectul a valorificat telefonul, obţinând suma de 100 de lei, bunul fiind însă identificat ulterior de poliţişti şi restituit proprietarei. În cursul zilei de azi Sandor L. va fi prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie.

Tot poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale, linia de muncă „furturi din auto”, au depistat principalul suspect şi în cazul sustragerii de bunuri dintr-un autoturism parcat pe Aleea Tisa din municipiu. În acest caz poliţiştii au stabilit că Janos K., de 24 de ani din Satu Mare, profitând de faptul că una dintre portierele maşinii era neasigurată, a sustras din interior bunuri în valoare de aproximativ 400 lei.

În urma acţiunii poliţiştilor, proprietarului păgubit i-au fost restituite toate bunurile furate, iar tânărul de 24 de ani, suspectat de comiterea infracţiunii, este anchetat în cadrul unui dosar penal pentru furt calificat.

Şi poliţiştii Secţiei 8 Gherţa Mică Poliţie Rurală au fost sesizaţi de un localnic de 67 de ani, care reclama că i-a fost sustras din locuinţă telefonul mobil în valoare de peste 400 lei. În decurs de câteva ore poliţiştii l-au găsit pe bărbatul de 48 de ani, Gheorghe G., de asemenea din Gherţa Mică, care a furat bunul şi care este anchetat acum pentru fapta comisă.