|vineri, decembrie 8, 2023
Sunteti aici: Home » Lumea copiilor » Suzeta – argumente pro si contra
  • Urmareste-ne!

Suzeta – argumente pro si contra 

Parerile specialistilor si ale parintilor despre
suzeta sunt impartite. In ultimul timp insa,
controversatul obiect pare a fi fost reabilitat.

Exista destule argumente contra suzetei: sunt inestetice, ii fac pe bebelusi dependenti de ele, cad din gurita si aduna microbii. Este acuzata de toate relele: ba ca este responsabila de otitele pe care le fac bebelusii, ba ca ii impiedica sa se alimenteze corect la sanul matern, ba ca le intarzie abilitatile de comunicare… In plus, suzeta il obisnuieste pe micut sa se autosatisfaca in a mesteca, suge, morfoli.

Dar in ultimii ani, toate relele care i se puneau in carca suzetei par sa se fi risipit, aparand argumente in favoarea reabilitarii ei. Argumentul forte: inca din a 16-a saptamana de viata intrauterina, toti bebelusii simt nevoia sa suga. E un reflex puternic, vital care dupa nastere le permite nici mai mult, nici mai putin sa supravietuiasca. Alt argument: suzeta morfolita de bebelus – sau propriul degetel – ii permit micutului sa-si inchipuie ca mananca, si astfel il fac sa reziste intre mese sau ori de cate ori ii este foame.

Si argumentul hotarator pro-suzeta: potrivit cercetatorilor, bebelusii de varste mici care au suzeta in gurita in timpul somnului prezinta riscuri mai mici ca sa cada victime sindromului mortii subite. Explicatia: cand micutul se intoarce pe burtica, in somn, manerul suzetei tine la distanta narile si gurita bebelusului de suprafata cearceafului, ceea ce impiedica asfixierea copilului.

Adauga un comentariu