|marți, iunie 15, 2021
Sunteti aici: Home » Externe » Stiliştii casei de modă Dolce&Gabbana, condamnaţi la închisoare pentru fraudă fiscală
  • Urmareste-ne!

Stiliştii casei de modă Dolce&Gabbana, condamnaţi la închisoare pentru fraudă fiscală 

Stiliştii italieni Domenico Dolce şi Stefano Gabbana
au fost condamnaţi, miercuri, de Tribunalul din Milano
la o pedeapsă de un an şi opt luni de închisoare
pentru fraudă fiscală, a anunţat presa italiană,
potrivit Mediafax.

Parchetul ceruse la sfârşitul lunii mai o pedeapsă de doi ani şi şase luni de închisoare, în acest proces, în primă instanţă. După ce au aflat decizia instanţei, avocaţii apărării au anunţat că vor face apel, fapt care suspendă executarea pedepsei.

În acelaşi proces, în afară de cei doi creatori de modă, alţi patru acuzaţi au fost condamnaţi la pedepse de cel puţin doi ani de închisoare cu suspendare. Printre aceştia se află fratele lui Domenico Dolce, Alfonso, şi alţi manageri ai casei italiene. Un al cincilea acuzat, Antoine Noella, a fost achitat.

Cei doi creatori de modă sunt acuzaţi de fraudă fiscală prin intermediul unei serii de firme fantomă – inclusiv Gado, un acronim al numelor lor de familie – din Luxemburg, în 2004 şi 2005, cărora le-au încredinţat controlul asupra mărcilor din grupul lor, cu scopul de a evita fiscul italian, în condiţiile în care acele firme erau în realitate administrate din Italia.

Tribunalul din Milano a reţinut împotriva celor doi stilişti un singur delict, din cele două, de care erau învinuiţi, „nedeclararea anumitor venituri”, renunţând la acuzaţia de „declaraţie falsă de venituri”. În plus, din suma de 1 miliard de euro de care cei doi creatori au fost acuzaţi, iniţial, că au sustras-o de la fiscul italian, tribunalul a reţinut în final doar nereguli în valoare de 200 milioane de euro.

Citeste mai departe