|joi, septembrie 21, 2023
Sunteti aici: Home » Locale » SPECTACOLUI ASOCIATIEI STEA A UMPLUT FILARMONICA DE SPECTATORI
  • Urmareste-ne!

SPECTACOLUI ASOCIATIEI STEA A UMPLUT FILARMONICA DE SPECTATORI 

Filarmonica “Dinu Lipatti” Satu Mare a gazduit Spectacolul Asociatiei STEA a umplut Filarmonica de spectatori
ieri seara, 4 decembrie 2013, un splendid
spectacol de Craciun, intitulat “Stelute de zapada”.
Acest eveniment a fost oraganizat de catre
Asociatia STEA in parteneriat
cu Scoala de Arte Satu Mare,
Asociatia Culturala “Inedit 87 Nord”
si Primaria Satu Mare.

Spectacolul a cuprins momente muzicale emotionante oferite de elevii Scolii de Arte Satu Mare si de membrii Grupului “Emilian Onciu” – Asociatia Culturala “Inedit 87 Nord”, copii si tineri ai caror voci superbe au starnit aplauzele celor prezenti. Finalul acestui eveniment a apartinut copiilor si tinerilor strazii, beneficiari ai Asociatiei STEA, care si-au jucat propriul destin intr-o piesa de teatru intitulata sugestiv “Viata in strada”. Momentul a fost unul intens, aducand lacrimi pe chipurile spectatorilor. Printre oficialitatile prezente s-au numarat prefectul judetului Satu Mare, Eugeniu Avram, viceprimarul Radu Roca, Ramona Antonescu – sef Serviciu Monitorizare din cadrul Prefecturii.
           Evenimentul a fost prezentat de actorul Vasile Blaga, un suflet nobil care s-a oferit sa ajute echipa Asociatiei STEA si care, prin talentul sau, a provocat zambete si veselie in randul invitatilor.
            Voluntarii Asociatiei STEA de la Colegiul Economic “Gheorghe Dragos” au oferit la iesire invitatilor obiecte decorative create de ei la Centrul de zi impreuna cu copiii si tinerii strazii. Cutiile de donatii puse la dispozitie au adunat 2080 lei, din care 10% vor fi oferiti unui copil bolnav de cancer iar restul vor asigura in primul rand medicamentele necesare bebelusilor si copiilor ai caror familii traiesc in conditii mizere si sunt beneficare ale serviciilor Asociatiei STEA.
“Am ales sa facem acest gest de a ajuta si un caz care nu apartine de serviciile noastre nu pentru ca nu am avea noi nevoie ci pentru ca numai cine stie ce inseamna sa primesti, cunoaste sentimentul frumos de a oferi mai departe. Asadar, din putinul nostru am ales sa donam 10%, bani care fie vor aduce alinare prin medicamente unui copil bolnav, fie vor aduce bucuria unui cadou, poate o jucarie dorita, acestui copil. Noi vom avea mereu nevoie de bani pentru a ne ajuta beneficiarii, dar in acelasi timp din ce vom primi, vom oferi mai departe”, a afirmat reprezentantul Asociatiei STEA, Bogdan Pintea.

Astazi, 5 decembrie 2013, la Centrul de zi al Asociatiei STEA este sarbatoare. Datorita satmarenilor care au contribuit in cutiile cu donatii, cei peste 30 de copii si tineri ai strazii prezenti vor avea parte de o masa altfel: pizza, suc si dulciuri, urmand ca maine sa il astepte pe Mos Nicolae.

Adauga un comentariu