|vineri, decembrie 1, 2023
Sunteti aici: Home » Lumea copiilor » Spasmul hohotului de plans la copii
  • Urmareste-ne!

Spasmul hohotului de plans la copii 

Spasmul hohotului de plans poate sa te sperie, bebelus
pentru ca micutul tau plange pana isi pierde
rasuflarea si incepe sa se albastreasca.
Cel mai adesea spasmul hohotului de plans
apare la sugarii foarte rasfatati.

Bebelusul tau are o personalitate foarte puternica, iar daca este si alintat peste masura, nu va mai fi chip sa-i refuzi vreo dorinta. Spasmul hohotului de plans se manifesta in general dupa luna a treia si este foarte intens intre luna a sasea si un anisor.
Ce este spasmul hohotului de plans?
Spasmul hohotului de plans presupune oprirea respiratiei pentru aproximativ 30 de secunde dupa o criza de plans ce poate dura 20 de minute. Tabloul este absolut impresionant. Copilul isi opreste respiratia, incepe sa se albastreasca si adesea isi pierde cunostinta din cauza deficitului de oxigen si acumularii de bioxid de carbon in sange. Spasmul hohotului de plans nu trebuie confundat cu convulsia si nu implica un substrat lezional neurologic. Dar lipsa prelungita a oxigenului poate determina aparitia unor leziuni cerebrale. De aceea este important ca aceste crize sa fie evitate printr-o educatie cat mai corecta a copilasului.
Care sunt cauzele?
Cauzele care pot declansa lacrimile puiului tau sunt nenumarate: foamea, setea, oboseala, ii e prea frig sau prea cald, disconfortul provocat de scutece ude, hainute prea stranse, pozitie incomoda, teama de zgomote puternice, de persoane necunoscute, teama de singuratate si dorinta de a te sti langa el etc. Asa cum ai aflat deja, pentru puiul tau plansul este singura cale de comunicare, asa ca este firesc sa se manifeste ca atare ori de cate ori vrea sa-ti atraga atentia.
Copilul are nevoie de multa dragoste si de grija, lucruri pe care numai tu i le poti oferi. Dar nu trebuie sa uiti ca are nevoie si de o educatie cat mai buna, iar de asta trebuie sa te ocupi inca din primele zile. A-l rasfata peste masura nu e tocmai obiectivul numarul unu. Nu uita! Spasmul hohotului de plans este cel mai frecvent simptom al rasfatului!Fii ferma
Puiutul tau trebuie sa invete ca nu poate avea mereu tot ceea ce doreste. Nu lua masuri drastice. Poti sa-l lasi sa planga 2-3 minute, dupa care incearca sa-l impaci. Vorbeste-i linistit, dar ferm, hotarat, ca unui om mare. Repeta-i ca nu vei ceda „santajului”. Ofera-i de fiecare data o alternativa care sa-i distraga atentia de la obiectul dorit. La inceput va fi nemultumit, dar va intelege ca trebuie sa fie ascultator.
Orice invat are si dezvat
De data aceasta ti-ai propus sa nu mai cedezi capriciilor puiului tau. Este vremea sa-l dezveti de obiceiul de a avea totul atunci cand vrea el. Neobisnuit cu un refuz, puiul incepe sa planga, la inceput usor, sperand ca te va impresiona, si apoi din ce in ce mai tare. Criza de plans poate dura 10-20 de minute. Se inroseste, plange tot mai tare si sacadat, apoi devine albastrui si isi pierde cunostinta.Cum trebuie sa reactionezi
In primul rand nu intra in panica. Este important sa-l ajuti pe micut sa depaseasca criza.
Ia-l in brate si du-l spre o sursa de aer.
Urmareste momentul in care isi reia respiratia. De obicei respiratia este oprita pentru 30 de secunde.
SFAT: Daca spasmul hohotului de plans se manifesta la copilul tau, este absolut obligatoriu ca imediat dupa o criza copilul sa fie consultat de medic. Daca plange des si este agitat, trebuie sa afli ce se intampla cu el.

Adauga un comentariu