|duminică, septembrie 19, 2021
Sunteti aici: Home » Locale » ŞOFERI DEPISTAŢI CU ALCOOL LA VOLAN
  • Urmareste-ne!

ŞOFERI DEPISTAŢI CU ALCOOL LA VOLAN 

Duminică, poliţiştii rutieri au acţionat pe principalele
artere de circulaţie din judeţ în scopul prevenirii
accidentelor soldate cu victime. Abaterile comise
de şoferi ori pietoni au fosta sancţionate,
fiind aplicate amenzi de peste 8.000 lei.

Echipajele rutiere au depistat şi doi şoferi ce au urcat la volan deşi consumaseră băuturi alcoolice. În cazul unuia dintre conducătorii auto surprinşi în trafic, concentraţia alcoolică a depăşit limita de la care fapta devine infracţiune, astfel încât acesta s-a ales şi cu dosar penal. Este cazul lui Ioan L., de 44 de ani, ce a fost oprit de poliţiştii rutieri în localitatea Ciuperceni, duminică dimineaţa, înainte de ora 08.00, iar în urma testării cu etilotetsul a rezultat o concentraţie de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul este cercetat pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având alcoolemia peste limita legală.

Şi un tânăr de 23 de ani a fost depistat conducând autoturismul pe Podul Golescu din municipiu, având o concentraţie de 0,26 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cazul său a fost aplicată măsura suspendării exercitării dreptului de a mai conduce autovehicule pe o perioadă de 90 de zile.
Fără permisul de conducere a rămas şi o băimăreancă de 34 de ani, care a depăşit cu peste 50 km/oră limita de viteză legal admisă, autoturismul condus de aceasta fiind oprit de echipajele rutiere tot în localitatea Ciuperceni.