|vineri, decembrie 8, 2023
Sunteti aici: Home » Timp liber » SOC la TVR! Romica Jurca a fost data afara!
  • Urmareste-ne!

SOC la TVR! Romica Jurca a fost data afara! 

Ce spun reprezentantii TVR: „Consiliul de Administratie al TVR a decis reducerea substantiala a bugetului destinat colaboratorilor si am fost nevoitta sa renuntam la mare parte din personalul extern care nu este indispensabil productiei de televiziune.

In aceste conditii, nu a mai fost posibila prelungirea contractului d-nei Romica Jurca, domnia sa nefiind angajata a TVR.”

Directorul Stirilor TVR, Claudiu Lucaci, spune ca “doamnei Jurca i s-a propus un nou contract de colaborare, de consultant meteo, pe care domnia sa l-a refuzat motivand ca doreste o suma de trei ori mai mare.”

Romica Jurca spune ca nu era vorba de o suma de trei ori mai mare:

„Am trimis un mail in care as fi acceptat propunerea lor de a fi consultant, dar cu cateva conditii: fie sa incheiem contractul de consultanta pe trei luni, in conditiile financiare propuse de ei si sa mi se plateasca zilele restante fie renuntam la sumele restante, dar sa se dubleze oferta financiara. Suma pe care am precizat-o nu era insa de trei ori mai mare, asa cum spune domnul Claudiu Lucaci. Nu am primit niciun raspuns, in legatura cu aceste conditii.”

Romica Jurca despre relatia cu TVR:

„Nu mai am contract cu TVR, deoarece nu mai vrea directorul Directiei Stiri, Claudiu Lucaci. Pe 22 septembrie 2014, jurnalistul Adrian Bucur a introdus in Consiliul de Administratie al SRTv o hotarare prin care se interzicea incheierea de alte contracte, pana la 31 decembrie 2014. Aceasta hotarare nu ii excludea pe cei care lucrau in televiziune, fie si cu contract de colaborare, ci bloca accesul altor persoane, din afara.

Nu am avut contract nici in octombrie 2014, timp in care altora li s-au reinnoit contractele, atunci si dupa aceea. Mi-a luat ceva timp sa inteleg ce se intampla si de ce acea initiativa este valabila doar in cazul meu.

Claudiu Lucaci s-a prevalat de initiativa jurnalistului Adrian Bucur ca sa scape de mine. Astfel de intentii a avut de cand a ajuns sef la Stiri, iar de fiecare data motiva ca „nu se mai accepta colaboratori”, ceea ce era si este o foarte mare minciuna.

Intr-un astfel de caz, Presedintele – Director General, Stelian Tanase, nu putea sa-si asume riscul de a incalca acea hotarare, introdusa in Consiliul de Administratie, dar a pus in discutie situatia mea. C.A. a aprobat sa fiu mentinuta in TVR si sa mi se incheie alt contract.

In acest sens a fost emisa o hotarare, nr. 95 / 14 octombrie 2014, pe care, directorul Lucaci a refuzat sa o puna in aplicare pana la inceputul lunii noiembrie 2014. Motivatiile: nu au fost anuntati oficial (minciuna), nu citesc intranetul (minciuna), nu s-a specificat cu ce data trebuie incheiat un nou contract, din ce buget voi fi platita, etc., etc…

Mai rau este ca, la inceput de octombrie, am lucrat cateva zile, fara contract, pe care refuza sa mi le plateasca; am mai lucrat in plus, fata de programul stabilit de sefi si refuza sa-mi plateasca.

In plus, nu am primit niciodata, niciun exemplar de contract, pe motiv ca nu se poate, ca nu au voie, iar cel pe care il am, pentru noiembrie-decembrie, l-am obtinut cerand ajutorul D-lui Presedinte-Director General, Stelian TANASE, catre care Claudiu LUKACSI a incercat sa indrepte vina, de fiecare data.

Pentru plata orelor (zilelor) restante, am depus o cerere la Directia Stiri, trecuta prin Registratura Generala a SRTv, la care am primit raspuns, negativ si extrem de usurel motivat, iar la o alta cerere – contestatie, depusa in data de 8 ianuarie 2015, nu am primit niciun raspuns.”

 

Adauga un comentariu