|sâmbătă, iulie 31, 2021
Sunteti aici: Home » Locale » SIMPOZION LA LICEUL GERMAN
  • Urmareste-ne!

SIMPOZION LA LICEUL GERMAN 

În data de 25 octombrie la Liceul Teoretic GermanSimpozion2
,,Johann Ettinger” a avut loc un simpozion cu tema
,,Legislația Europeană  de ocrotire a păsărilor”.

Acest simpozion s-a desfășurat în cadrul proiectului „Lets watch the birds” („Să observăm păsările”), proiect finanțat din fonduri europene, care se derulează până în 2015, prin programul Comenius, în care partener este Liceului Teoretic German și Școala  ESRA KARAKAYA ANADOLU LISESI (Turcia).
Scopul activităţii a fost sensibilizarea tinerilor pentru ocrotirea și protejarea mediului și cunoașterea legislaţiilor europene în vigoare, legate de ocrotirea păsărilor.
Activitatea a fost organizată de profesoara de biologie Gyongyosi Iolanda. Invitat de onoare la acest simpozion a fost Man Ioan, din partea Agenţiei de Protecţia Mediului Satu Mare, care a prezentat un material cu tema ,,Legislaţia europeană pentru protecţia şi ocrotirea păsărilor şi a mediului înconjurător”.
Spre sfârșitul activității, elevul Bud Antonio, clasa a IX-a A, a prezentat în limba engleză o prezentare Power Point cu tema ,,European legislation on bird protection”.
Materialele  prezentate în cadrul simpozionului  au fost postate pe site-ul proiectului Lets-watch-the-birds – Project materials, lets-watch-the-birds.wikispaces.com.