|vineri, mai 14, 2021
Sunteti aici: Home » Casa si gradina » Sfaturi pentru cei care isi doresc pisica
  • Urmareste-ne!

Sfaturi pentru cei care isi doresc pisica 

Nu-ti cer sa le duci in parc, sa se joace cu alte pisici.
Nici sa le faci baie regulat (ba chiar detesta
chestia asta!). Au un minimum de pretentii.
Dar tin de ele cu dintii.
Sa faca alpinism de performanta

Ia in calcul, cand decizi sa-ti iei o pisica, si pasiunea ei pentru inaltimi: cum nu-i poti oferi un copac de 3 metri in living, ia-i sisal si jucarii speciale, pe care sa le smotoceasca. Asa iti salvezi cate ceva din tapi-terie, perdele si covoare.

Sa aplice sfaturile „nutritionistului”

Nu prea ai nici timpul, nici rabdarea sa testezi capriciile culinare ale miorlaitei. Iar oferindu-i „testere” din mancarea gatita pentru tine si familia ta bipeda, afectezi sanatatea membrului patruped al clanului. Mergi pe mana „nutritionistului pisicilor” – medicul ve-terinar sau farmacistul de la pet shop. Ei iti recomanda tipul ideal de hrana industrializata pentru mofturoasa ta.

Sa se frece de picioarele tale

… si sa toarca. Nu ca sa-ti umple de par alb pantalonii cei negri, ci ca sa se simta ocrotite. Nu ca sa le mangai, ci ca sa se calmeze. Cercetatorii au stabilit ca pisoii incep sa toarca intre a doua si a zecea zi de viata, in timp ce stau lipiti de mama lor si sug. Mama le raspunde cu acelasi sunet, ca sa-i faca sa se simta in siguranta. Torsul, asadar, la fel ca si „frecatul” de picioarele tale (sau de o mobila) sunt tactici prin care pisica isi induce starea de bine. Si „recunoaste” ca este dependenta de tine.

Sa nu le deranjezi cand dorm

Adica circa… 16 ore din 24. Cu cat se simt mai in siguranta, cu atat isi dedica mai mult timp somnului… de frumusete. De aceea se culcusesc in unghere retrase ori pe o etajera – ca sa fie departe de „traficul intens” din casa. Invata-ti copiii sa respecte programul de odihna al pisei si, mai ales, sa nu o trezeasca brutal: spaima si instinctul de aparare o vor face sa reactioneze agresiv!

Sa-si faca singure toaleta

Si nu oricum, ci dupa un ritual sfant: intai isi ling labutele; apoi si le trec peste ochi si urechi; dupa care se ling meticulos pe laterale si pe spate, netezindu-si cojocul si cu limba, si cu dintii. Sa le mai chinuiesti facandu-i baie? Doar in cazuri extreme: cand au rasturnat peste ele o cana cu ulei sau cu alta grasime, de exemplu.