|sâmbătă, iulie 24, 2021
Sunteti aici: Home » Locale » SFÂRŞIT DE SĂPTĂMÂNĂ ÎNCĂRCAT CU MISIUNI
  • Urmareste-ne!

SFÂRŞIT DE SĂPTĂMÂNĂ ÎNCĂRCAT CU MISIUNI 

Jandarmii sătmăreni vor fi angrenaţi la sfârşitul
acestei săptămâni, în misiuni de asigurare
a ordinii publice la nivelul judeţului în aria
de competenţă, dar şi a municipiului Satu Mare.
Pe parcursul acestui sfârşit de săptămână,  jandarmii vor executa misiuni de asigurare şi menţinere a unui climat de ordine şi siguranţă publică, cu prilejul manifestărilor sportive şi de protest organizate astfel:

-21 septembrie a.c., la meciul  dintre FC Olimpia şi A.S.A. Târgu Mureş disputat pe stadionul Olimpia din municipiul Satu Mare
-22 septembrie a.c.,la  concursurile sportive organizate  în cadrul Săptămânii Mobilităţii Europene, concursuri organizate în  Piaţa Libertăţii Satu Mare
-22 septembrie  a.c., la protestele împotriva Legii  care permite exploatarea cu cianuri la Roşia Montană organizate la Satu Mare şi la Carei.

Jandarmii sătmăreni vor desfăşura individual, dar şi în cooperare  cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Satu Mare, o serie de misiuni specifice  pentru prevenirea infracţionalităţii şi stabillirea unui climat de ordine şi siguranţă publică în municipiul Satu Mare, dar şi în oraşele Carei, Negreşti şi Tăşnad cu zona de competenţă aferentă.

Pentru ca aceste evenimente să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, patrulele Jandarmeriei vor fi prezente în mijlocul cetăţenilor 24 de ore din 24, prin misiunile executate urmărindu-se soluţionarea în mod operativ a sesizărilor primite.

Echipajele de jandarmi vor acţiona cu preponderenţă pentru prevenirea apariţiei unor incidente sau stări tensionate, dar şi pentru depistarea persoanelor care săvârşesc fapte contravenţionale sau penale.

Tuturor participanţilor la manifestările de orice natură organizate în această perioadă le  recomandăm să nu depăşească limitele decenţei comportamentale, să evite consumul excesiv de alcool, să supravegheze îndeaproape comportamentul copiilor, să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale şi să semnaleze prompt forţelor de ordine orice comportament contrar normelor legale de convieţuire socială sau bunelor moravuri.
Reamintim cetăţenilor că pot apela cu încredere, în orice situaţie, la ajutorul jandarmilor prezenţi la evenimentele publice şi că intervenţia acestora poate fi solicitată şi prin apelarea  numărului unic de urgenţe – 112.