|vineri, septembrie 22, 2023
Sunteti aici: Home » Politic » Şedinţă la Senat pentru ridicarea imunităţii Ecaterinei Andronescu şi a lui Şerban Mihăilescu
  • Urmareste-ne!

Şedinţă la Senat pentru ridicarea imunităţii Ecaterinei Andronescu şi a lui Şerban Mihăilescu 

Senatul are pe ordinea de zi solicitarea Parchetului de pe lângăsedinta-la-senat-pentru-ridicarea-imunitatii-ecaterinei-andronescu-si-a-lui-serban-mihailescu Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în vederea formulării cererii de începere a urmăririi penale împotriva lui Şerban Mihăilescu şi a Ecaterinei Andronescu. Votul va fi secret, cu bile. Comisia juridică din Senat a dat marţi raport de admitere privind solicitarea DNA de declanşare a procedurilor în acest sens.

Potrivit unor surse oficiale, citate de Agerpres, raportul a avut 8 voturi pentru, unul împotrivă şi o abţinere.

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a transmis marţi Senatului copiile celor 4 volume cu actele de urmărire penală în cazul senatorilor Şerban Mihăilescu şi Ecaterina Andronescu în dosarul licenţelor IT.

„Ca răspuns la solicitarea din data de 30 octombrie, formulată de Comisia juridică de numiri, disciplină, imunităţi şi validări din cadrul Senatului, procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi a transmis (…) către Senat copii a patru volume conţinând acte de urmărire penală relevante, în ceea ce priveşte faptele pentru care sunt cercetaţi Ecaterina Andronescu şi Petru Şerban Mihăilescu”, informează un comunicat al DNA.

Ecaterina Andronescu este cercetată pentru abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani, iar Şerban Mihăilescu pentru instigare la abuz în serviciu, trafic de influenţă şi spălare de bani .

Citeste mai departe

Adauga un comentariu