|luni, mai 20, 2024
Sunteti aici: Home » Locale » Sătmărenii mai au nevoie şi de iarbă
  • Urmareste-ne!

Sătmărenii mai au nevoie şi de iarbă 

Culturile clandestine de canabis par să fi devenit foarte la modă în judeţul Satu Mare.canabis-satu-mare Poliţiştii descoperă tot mai frecvent asemenea culturi. Cam o dată la trei luni, dacă ar fi să facem o medie. Unele culturi sunt înfiinţate de liderii unor grupări specializate în traficul de droguri.

Culturile sunt amenajate în interiorul locuinţelor, în diverse dependinţe ale gospodăriilor sau chiar pe acoperişurile blocurilor. De asemenea, poliţiştii au avut surpriza să descopere o cultură de canabis cu ocazia unei percheziţii efectuate la domiciliul unui sătmărean care a încercat să plaseze peste 20.000 de euro falsificaţi. Potrivit poliţiştilor, seminţele de canabis sunt aduse din străinătate. Canabisul cultivat cu grijă le asigură profituri consistente traficanţilor de droguri cu talente de fermieri. Mai lipseşte doar ca aceştia să mai şi ceară subvenţie de la APIA pentru culturile lor.

O cultură indoor și una outdoor
În luna august 2014, poliţiştii de la Crimă Organizată au găsit o cultură de canabis la domiciliul din Carei al unui bărbat cu dublă cetăţenie, germană şi italiană, acuzat că ar fi liderul unei grupări formate din 17 membri, specializată în traficul internațional de droguri de risc, pe ruta Italia- România. În urma percheziţiilor efectuate în 22 de locaţii, au fost ridicate 10 gr canabis,15 gr haşiş, 159 de plicuri cu pulbere albă, 1.010 gr pulbere albă, o râşniţă, două pipe, două cântare, un pistol, un laptop, 2 HDD, 18 telefoane mobile, 20 cartele telefonice şi diferite sume de bani. La domiciliul liderului reţelei au fost identificate şi două culturi de canabis (una indoor și una outdoor) conținând nouă plante de canabis. Patru dintre membrii grupării au fost arestaţi, iar ceilalţi 13 au fost cercetaţi în stare de libertate. Membrii grupării sunt acuzaţi de constituire de grup infracţional organizat şi de trafic internaţional de droguri de risc.

De la valută falsă la canabis
Poliţiştii au descoperit în luna mai a anului trecut o cultură de canabis în Oar, în urma unei percheziţii efectuate la domiciliul unui sătmărean prins în flagrant în timp ce încerca să plaseze valută falsă. Mai precis, după ce i-au reţinut pe Tiberiu Beri, Kreszila Zoltan şi Barakonyi Laszlo în timp ce încercau să cumpere ţigări de contrabandă cu 20.000 de euro falsificaţi, poliţiştii sătmăreni au continuat investigaţiile pentru a stabili întreaga activitate infracţională a celor trei, efectuând percheziţii domiciliare la Berveni şi Oar. Poliţiştii au avut parte de o surpriză de proporţii la domiciliul lui Barakonyi Laszlo, unde au descoperit o cultură de canabis, amenajată într-o anexă a gospodăriei. Potrivit unor surse judiciare, cultura de cânepă indiană era amenajată într-un mod profesionist, într-o anexă perfect izolată. Anexa respectivă era extrem de bine dotată din punct de vedere tehnic, astfel încât să fie asigurate condiţii optime de lumină, temperatură şi umiditate pentru cultura de canabis care creştea în ghivece special amenajate. Barakonyi le-a declarat poliţiştilor că a înfiinţat cultura respectivă cu scopul de a-şi asigura canabis pentru consum propriu. Seminţele şi le-a procurat în Italia, unde a început să consume canabis.

Citeste mai departe

Adauga un comentariu