|marți, iunie 15, 2021
Sunteti aici: Home » Retete » Sangria cu piersici si citrice
  • Urmareste-ne!

Sangria cu piersici si citrice 

Spectaculoasa, aromata, racoritoare… o bautura ideala pentru serile de vara!

Timp de preparare: rapid.

Numar de portii: 4.

Complexitate: usor.

Ingrediente

  • 1 l vin rosu sec
  • 3 piersici
  • 2 lamai
  • 2 portocale
  • 1 lingura cu miere
  • 100 g zahar brun
  • 1 baton de scortisoara
  • 4-5 cuisoare

Mod de preparare
1. Pentru a indeparta ceara de pe citrice, pune-le intr-un bol cu apa fierbinte si lasa-le cateva minute. Apoi, cu o periuta curata, sub jet de apa fierbinte, freaca bine coaja pana simti pielea neteda a fructelor. Clateste-le cu apa rece si sterge-le cu un prosop de hartie.

2. Curata coaja portocalelor si pune-o intr-un vas cu fund mai gros impreuna cu zaharul. Amesteca si lasa deoparte vreo 20 de minute. Toarna 125 ml apa, scortisoara si cuisoarele si vinul si pune vasul pe foc, pana la topirea zaharului (sa nu fiarba vinul!). Da deoparte si dupa 15-20 de minute adauga mierea si amesteca.

3. Feliaza sau taie cubulete citricele ai piersicile bine spalate si pune-le intr-un vas de sticla cu gura larga sau intr-o carafa. Strecoara vinul si toarna-l deasupra fructelor. Acoepra si lasa sa se raceasca, apoi pune licoarea in frigider pentru macar o ora.