|joi, iunie 17, 2021
Sunteti aici: Home » Noutati » România, terenul de luptă al celor mai scumpe televizoare
  • Urmareste-ne!

România, terenul de luptă al celor mai scumpe televizoare 

Pe o piaţă a televizoarelor în scădere, cel puţin
după prima jumătate a anului, jucătorii din domeniu
au decis să arunce “momeala” unor modele
ale căror preţuri rivaliează cu anumite
segmente imobiliare.

Iar pentru asta a fost nevoie de saltul la tehnologia Ultra HD/4K, cu  o rezoluţie (3840 x 2160p) de patru ori mai mare faţă de un ecran Full HD şI diagonală de 84 inci (213 cm). În topul preţurilor avem duelul 4K Sony-LG. Modelul japonezilor este ceva mai scump, 26.000 euro, faţă de “doar” 22.000 euro pentru modelul companiei sud-coreene.

Durează între patru şi sase săptămâni până intri în posesia unui televizor Sony Bravia KD-84X9005, bazat pe tehnologie LED, cu 10 boxe integrate şi instalate pe ramele televizorului. Nu lipsesc detaliile tehnice care îl transformă într-un Smart TV 3D, cu conexiune WiFi, dar şI un pachet de servicii “premium”: livrare şi instalare gratuite (inclusiv cu macara, dacă e cazul), suport tehnic personalizat.

Modelul coreean beneficiază de tehnologia Cinema 3D, la care se adaugă conexiunea WiFi. Televizorul vine si cu telecomanda Magic Motion, un adevărat gadget cu funcţii de joy stick pentru  interfaţaSmart Ultra HD include acum aproximativ 1.400 de aplicaţii şi acces la o colecţie de servicii de conţinut premium, cum ar fi 3D World şi Game World. În perioada următoare urmează lansarea modelului 4K de la Samsung, care se anunţă ceva mai scump decât modelul Sony din aceeaşi gamă. Nu are conectori în lateral sau în spate, ci într-o cutie care se conectează la televizor, iar boxele sunt fixate în suport.

Citeste mai departe