|vineri, iulie 23, 2021
Sunteti aici: Home » Interne » România, premiantă la numărul de calculatoare infectate cu viruşi. Deţinem locul doi în lume, după India
  • Urmareste-ne!

România, premiantă la numărul de calculatoare infectate cu viruşi. Deţinem locul doi în lume, după India 

România se află pe locul doi în lume, după India,
în ceea ce priveşte numărul de computere infectate
cu viruşi informatici, se arată într-un comunicat
al Bitdefender, care citează datele QuickScan,
scaner-ul de securitate al companiei ce identifică
ameninţările informatice active prin verificarea
zonelor critice din computere.
Potrivit sursei citate, cel mai mare număr de computere infectate sunt în India (rată de infecţie de 14,48%), România (11,55%), Statele Unite ale Americii (5,43%) şi Franţa (7,47%). Statisticile reflectă doar infecţiile pe computere care rulează deja o soluţie de securitate – plătită sau gratuită. În lume, potrivit documentului, cel puţin unu din zece computere echipate cu o soluţie antivirus este infectat cu viruşi.

‘Testul realizat în prima jumătate a anului arată că în medie 11,6% dintre computerele scanate cu Bitdefender QuickScan sau cu aplicaţia pentru desktop – 60-Second Virus Scanner – sunt infectate cu cel puţin un tip de software periculos. Studiul mai arată că dispozitivele infectate rulează o varietate de sisteme de operare, de la versiuni vechi de Windows, ce nu mai pot fi actualizate (precum Windows 2000, ce şi-a încheiat ciclul de viaţă în iulie 2010) până la Windows 8 – cea mai recentă versiune a sistemului de operare al Microsoft’, se arată în document, potrivit Agerpres.

Citeste mai departe