|joi, iulie 18, 2024
Sunteti aici: Home » Timp liber » Romania participa la Eurovision 2014
  • Urmareste-ne!

Romania participa la Eurovision 2014 


Societatea Romana de Televiziune (SRTv) confirma participarea la EUROVISION si in 2014, melodia care va reprezenta Romania la acest concurs european urmand sa fie aleasa in cadrul selectiei nationale.

Conform sursei citate, TVR considera ca „Romania si romanii merita eforturile financiare necesare pentru a participa la acest eveniment important”. Decizia participarii la Eurovision a fost comunicata European Broadcasting Union (EBU), organizatorul concursului.

Cei care doresc sa intre in selectia nationala se vor putea inscrie in competitie in perioada 15 ianuarie – 14 februarie (depunerea sau trimiterea pieselor si a documentelor prevazute de Regulament la TVR sau prin e-mail pe adresa eurovision•tvr.ro). Intre 19 si 20 februarie va avea loc preselectia (un juriu de specialitate va audia piesele inscrise in concurs), iar pe 20 februarie vor fi anuntate cele maximum 12 melodii finaliste.

Pe 1 martie va avea loc selectia nationala a Eurovision, in care va fi aleasa melodia castigatoare, in cadrul unul spectacol televizat, cu public.

Cei care doresc sa participe la selectie pot trimite pe adresa TVR – Calea Dorobantilor, nr. 191, sector 1, Bucuresti sau pot depune la Registratura TVR un plic inchis cu urmatoarele documente: un CD, continand varianta finala a piesei si o versiune negativ in format WAV. Plicul trebuie sa contina urmatoarele informatii legate de piesa: titlul, numele compozitorului (compozitorilor), numele autorului (autorilor) versurilor, numele interpretilor si al producatorului (publisher-ului), daca exista.

Melodia inscrisa nu trebuie sa fi fost lansata comercial si/sau interpretata public (integral sau partial) inainte de 1 septembrie 2013. Depunerea pieselor la Registratura TVR (intrarea din strada Ermil Pangrati) se poate face in intervalul orar 8.00 – 20.00, iar expedierea prin posta trebuie realizata pana la data de 14.02.2014 (data postei).

Piesele inscrise in concurs nu trebuie sa depaseasca 3 minute, iar varsta minima a interpretilor trebuie sa fie de 16 ani impliniti la data finalei internationale, conform Regulamentului EBU. Informatii suplimentare pot fi gasite pe eurovision.tvr.ro, sectiunea Regulament, incepand cu 12 ianuarie.

Concursul cantecului european Eurovision se va desfasura, in acest an, la Copenhaga (Danamarca), pe 6, 8 si 10 mai. Pe 20 ianuarie va avea loc tragerea la sorti a tarilor participante pentru intrarea intr-una dintre cele doua semifinale ale concursului.

TVR s-a inscris la concursul Eurovision 2014 in luna noiembrie, dupa cum a confirmat atunci, pentru MEDIAFAX, presedintele-director general al SRTv de la momentul respectiv, Claudiu Saftoiu.

Eurovision Song Contest 2014 se va desfasura in Copenhaga, dupa ce editia de anul trecut a concursului a fost castigata de Emmelie de Forest, reprezentanta Danemarcei, cu piesa „Only Teardrops”.

Adauga un comentariu