|luni, mai 20, 2024
Sunteti aici: Home » Locale » REZULTATELE CONCURSULUI JUDEŢEAN „VIAŢĂ PENTRU MEDIU, VIAŢĂ PENTRU OM”
  • Urmareste-ne!

REZULTATELE CONCURSULUI JUDEŢEAN „VIAŢĂ PENTRU MEDIU, VIAŢĂ PENTRU OM” 

În data de 14 decembrie, într-o locaţie inedită,concurs desene
la Complexul Aquastar Satu Mare s-a desfăşurat
concursul teoretic judeţean din cadrul celei de a VIII
a ediţie a Programului internaţional de educaţie
ecologică „Viaţă pentru mediu, viaţă pentru om”.
La acestă ediţie s-au înscris 109 instituţii de învăţământ din judeţele regiunii NV respectiv din judeţul Szabolcs Szatmar Bereg – Ungaria. Numărul mare de instituţii de învăţământ înscrise denotă interesul mărit al instituţiilor de a implementa programe de educaţie ecologică.

La nivelul judeţului Satu Mare, concursul judeţean din cadrul Programului  la care au participat 41 de instituţii de învăţământ din care 27 gimnazii şi 14 licee, a fost deschis de doamna Elisabeta Bekessy – director executive APM Satu Mare care în cuvântul său de deschidere a prezentat un istoric a celor şapte ediţii ale Programului. Totodată în deschiderea concursului a fost citit de către doamna Toth(reprezentant al Consiliului Judetean Satu Mare), cuvintele de apreciere si încurajare  transmise de domnul Adrian Ştef – preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare.

Coordonarea concursului a fost realizată de doamna Adriana Culda – coordonatorul programului din cadrul APM Satu Mare, şi a constat din aplicarea testelor teoretice tuturor participanţilor în condiţii optime. Probele de concurs au fost  diferenţiate pentru gimnaziu şi liceu şi au cuprins: test grilă, test cu alegere variantă ”adevărat”/”fals”, test fulger de asociere, precum şi o probă surpriză.

În urma deliberării juriului format din doamna Elisabeta Bekessy – preşedintele juriului, Andreea Csatari şi Mirişan Ramona –ambele specialiste din cadrul APM Satu Mare, domnul Mărculescu Marcel –  Manager SC Alpin SRL şi reprezentantul în teritoriu al partenerului naţional CCR Logistic Romania SRL, clasamentul  la nivel de gimnaziu şi liceu a fost următorul:

GIMNAZIU.

Locul 1 : Şcoala Gimnazială “Dr. Vasile Lucaciu ” Satu Mare
Locul 2: Liceul Tehnologic “Anghel Saligny” Turţ
Locul 3: Colegiul, Naţional “Ioan Slavici”
Menţiune: Şcoala Gimnazială Tăşnad

LICEU:
Locul 1: Liceul Romano-Catolic “Ham Janos”
Locul 2: Liceul Reformat
Locul 3: Liceul theoretic Negreşti Oaş
Menţiune: Liceul Tehnologic”G. Bariţiu” Livada.

Toate echipajele de la cele 41 instituţii de învăţământ au primit diplome de participare iar ocupanţii locurilor 1,2,3,4 au primit echipamente sportive, totodată câştigătorii locurilor 1, 2, 3 ale etapelor judeţene de la secţiunea gimnaziu, respectiv liceu vor participa la concursul internaţional care se va organiza în municipiul Satu Mare în preajma Zilei Mondiale a Mediului 2014.
La finalul concursului toţi participanţii au beneficiat de o binemeritată relaxare în bazinele de la Complexul Aquastar.
 

Adauga un comentariu