|vineri, iulie 19, 2024
Sunteti aici: Home » Noutati » REVIEW. Sony Cyber-shot QX100 – obiectivul foto „teleghidat” de smartphone
  • Urmareste-ne!

REVIEW. Sony Cyber-shot QX100 – obiectivul foto „teleghidat” de smartphone 

La o ediţie IFA-Berlin (cel mai mare târg de electronice)review-sony-cyber-shot-qx100-obiectivul-foto-teleghidat-de-smartphone
dominată de televizoare 4K, smartphone-uri
şi ceasuri „smart”, Sony a venit
şi cu nişte gadget-uri „ciudate”.

Sau hibrid. Unii le-au numit obiective de smartphone, alţii camere camere foto de smartphone, alţii pur şi simplu „mini-camere foto”. Vorbim despre Sony Cyber-shot QX100 şi QX10. La puţină vreme după lansarea oficială au fost aduse şi în România, preţurile nefiind tocmai atrăgătoare: 2100 lei, respectiv 925 lei.

Ca obiectiv foto destinat colaborării cu un smartphone, dotarea QX100 este una impresionantă: senzor de 20MP, diafragmă F1.8, distanţă focală 28-100mm, un obiectiv Carl Zeiss Vario-Sonnar T. Filmarea este HD, 12MP (1080/30fps), cu zoom optic x3.6 şi buton dedicat pe obiectiv, stabilizator de imagine (Optical SteadyShot). Mai mult, descoperim pe obiectiv inclusiv inelul de focalizare.

Echipamentul vine cu Wi-Fi şi NFC, acestea fiind tehnologiile wireless prin care comunică cu smartphone-ul. De asemenea, mai trebuie descărcată în telefonul mobil aplicaţia PlayMemories Mobile, disponibilă gratuit atât pentru platforma Android, cât şi pentru iOS. Parola conexiunii WiFi se găseşte atât în lăcaşul acumulatorului, cât şi pe cărticica tehnică.

Citeste mai departe

Adauga un comentariu