|miercuri, iulie 28, 2021
Sunteti aici: Home » LifeStyle » Retusuri rapide pentru cinci greseli frecvente de machiaj
  • Urmareste-ne!

Retusuri rapide pentru cinci greseli frecvente de machiaj 

Graba strica treaba chiar si atunci cand vine vorba
despre machiaj. Daca rezultatul final nu e tocmai
ceea ce iti doreai, nu trebuie sa iei totul de la capat.
Iata cateva mici trucuri pentru a retusa machiajul
in doi timpi si trei miscari.
Probleme cu rujul:

Aplica un gloss transparent sau balsam de buze si apoi tapoteaza cu un servetel. Repeta acest procedeu pana cand ajungi la nuanta dorita.
Daca ai depasit conturul buzelor, sterge cu un betisor cosmetic imbibat cu fond de ten, care actioneaza, in acest caz, ca un dizolvant.
Culoarea este mai inchisa decat te asteptai? Atenueaz-o folosind un ruj intr-o nuanta naturala de bej. O alternativa ar fi sa acoperi culoarea initiala cu un ruj auriu, solutie potrivita pentru un machiaj de seara.

Probleme cu mascara:

Din exces de zel, ti-ai incarcat genele cu mascara. Si nu esti singura, aceasta fiind probabil una dintre cele mai frecvente greseli in machiaj. Scapa de exces, folosind o perie de la un mascara mai vechi (pe care, in prealabil, ai curatat-o foarte bine). De asemenea, poti folosi aceasta perie si pentru a separa genele.
Daca mascara s-a intins, asteapta pana cand se usuca si sterge usor cu un betisor cosmetic.

Probleme cu fardul de obraz:

Atenueaza culoarea, folosind o pensula curata, pana cand inlaturi excesul de fard. Pentru iluminare, foloseste o pudra translucida.

Probleme cu fardul de ochi:

Foloseste un fard mai deschis, pentru a imblanzi culoarea initiala. Un bej cu irizatii neutralizeaza majoritatea culorilor.
Pentru a inlatura excesul de fard, poti folosi un aplicator curat.
Pentru ca fardul sa nu se stranga in pliul ochilor, trebuie sa pregatesti inainte terenul, aplicand fond de ten sau pudra.

Probleme cu fondul de ten:

Daca ti-ai incarcat foarte mult tenul, foloseste un buretel curat pentru a indeparta excesul (prin miscari delicate de tapotare). Daca ai folosit un fond de ten prea deschis, inchide un pic nuanta cu ajutorul unei pudre bronzante.