|duminică, septembrie 26, 2021
Sunteti aici: Home » Locale » REŢINUTĂ PENTRU TÂLHĂRIE
  • Urmareste-ne!

REŢINUTĂ PENTRU TÂLHĂRIE 

Patru sătmărence au apelat numărul de urgenţă
„112”, reclamând că le-au fost smulse de la gât
lănţişoarele din aur, toate victimele indicând
drept suspectă în aceste cazuri, o tânără
ce acţiona rapid şi fugea de la locul faptei.

Ancheta a presupus activităţi multiple, de o complexitate ridicată, fiind audiate mai multe persoane incluse de poliţişti în cercul de suspecţi, persoane implicate anterior în comiterea unor infracţiuni de acest gen sau care făceau parte din anturajul infractorilor.

În final, acest demers s-a dovedit a fi corect, suspecta în aceste cazuri, o tânără de 18 ani, aflându-se în cercul unor persoane anchetate în trecut de poliţiştii judiciarişti tot pentru smulgere de bijuterii şi furturi. Elena T. îşi alegea victimele în aşa fel încât acestea să nu fie foarte tinere şi miza pe lipsa unei reacţii prompte. Le observa bijuteriile, lanţuri ori brăţări, şi acţiona rapid, fără a exercita alte violenţe asupra persoanei, decât smulgerea obiectelor din aur. Într-un caz, victima, acostată la miezul nopţii pe o stradă din zona unei pieţe din municipiu, le-a relatat poliţiştilor că la început a bănuit că tânăra intenţionează să-i fure poşeta, şi abia când aceasta a dispărut din respectiva locaţie a realizat că-i lipsesc brăţara şi lanţul.

Tânăra a ajuns acum în Arestul Inspectoratului, fiind reţinută de ofiţerii de cercetare penală pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi, 27 iunie, să fie sesizată instanţa cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunilor de tâlhărie.