|duminică, iunie 20, 2021
Sunteti aici: Home » Interne » “Reţeaua mehedinţeană” aduna 60.000 euro pe săptămână din furtul de pe carduri
  • Urmareste-ne!

“Reţeaua mehedinţeană” aduna 60.000 euro pe săptămână din furtul de pe carduri 

Liderul grupării specializate în fraude informaticereteaua-mehedinteana-aduna-60-000-euro-pe-saptamana-din-furtul-de-pe-carduri-
şi alţi trei suspecţi în acelaşi dosar cu un prejudiciu
de 2,5 milioane de dolari, din judeţele Mehedinţi şi Dolj,
au fost arestaţi preventiv în baza unor mandate
emise pe numele lor de Tribunalul Mehedinţi.
Felix Eugen Trănculescu, din Drobeta Turnu Severin, împreună cu alţi doi severineni şi un al treilea membru din Dolj, au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile de către magistraţii Tribunalului Mehedinţi. În cazul unei alte personae, magistraţii au luat măsura interdicţiei de a părăsi localitatea, potrivit corespondentului Mediafax.

Cei cinci, împreună cu alte două persoane faţă de care nu s-a luat nicio măsură, acestea fiind lăsate în libertate, au fost prezentaţi, joi seară, Tribunalului Mehedinţi cu propunerea de arestare preventivă, ei fiind reţinuţi pe bază de ordonanţă miercuri, în urma percheziţiilor desfăşurate de DIICOT în 38 de locaţii din 17 judeţe.

În total, 21 de persoane, 13 din Mehedinţi şi opt din alte judeţe, au fost duse la audieri după percheziţiile de miercuri. Membrii grupării sunt acuzaţi că au prejudiciat persoane din România şi din alte 23 de state din UE, dar şi din afara acesteia, între care şi SUA.

Surse din rândul anchetatorilor au declarat că liderul reţelei, Felix Eugen Trănculescu, plasa în diverse localuri publice din SUA un sistem informatic cu ajutorul căruia copia, prin POS-urile localurilor respective, informaţii ale conturilor clienţilor care achitau consumaţia cu cardul.

Astfel, informaţiile respective intrau direct în mail-ul liderului reţelei care fie le vindea altor persoane, fie le furniza membrilor grupării pe care o conducea. Aceştia din urmă imprimau datele pe carduri goale, apoi transferau conturile în Dubai şi scoteau banii.

Citeste mai departe