|vineri, ianuarie 27, 2023
Sunteti aici: Home » Locale » Respingeri pe bandă rulantă la Comisia de Fond Funciar
  • Urmareste-ne!

Respingeri pe bandă rulantă la Comisia de Fond Funciar 

Mai bine de jumătate dintre propunerile făcute de comisiile locale de fond funciarfond au fost respinse de Comisia Judeţeană în cadrul şedinţei de ieri desfăşurată la sediul Prefecturii Satu Mare, coordonată de prefectul Eugeniu Avram.

Primul punct de pe ordinea de zi a şedinţei a vizat validarea propunerilor făcute de mai multe comisii locale. Dacă cele din Călineşti Oaş, Ardud, Santău, Satu Mare, Moftin, Beltiug şi Oraşu Nou au fost validate de Comisia Judeţeană, propunerile făcute de comisiile locale din Tiream (două propuneri), Căuaş, Negreşti Oaş şi Săuca au fost invalidate sau dosarele au fost returnate pentru diferite completări. Spre exemplu, în cazul unui teren din Săuca, s-a constatat că pe acesta există o construcţie care nu era trecută pe hartă, astfel că până la clarificarea situaţiei juridice a acesteia s-a decis returnarea dosarului la comisia locală.

De asemenea, Comisia Judeţeană de Fond Funciar a respins ambele contestaţii discutate în cadrul şedinţei de ieri. Una dintre acestea, depusă de o localnică din Racşa, a fost respinsă pentru că aceasta nu a depus actele doveditoare că este moştenitorul legal al proprietarului decedat între timp al unui teren. De asemenea, a fost respinsă şi contestaţia depusă la Comisia Locală de Fond Funciar Tiream de Parohia Ortodoxă Portiţa cu privire la 19 ha de teren deoarece litigiul asupra acestuia se află în instanţă. Tot în cadrul şedinţei de ieri au fost modificate şi o serie de titluri de proprietate întocmite eronat sau din alte motive.

Adauga un comentariu